Uw winkelmandje is nog leeg.
Ceviche van makreel

Wat is ceviche nu eigenlijk? Dat is snel uitgelegd: het is rauwe vis in een marinade op basis van de zuren uit citrusfruit. Het is een heerlijk frisse manier van vis bereiden en er komt geen vuur aan te pas. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Peru.
Lunch/voorgerecht • 2 personen • 15 minuten
Ceviche van makreel
Ingrediënten
- 2 makreelfilets, zo vers mogelijk
- sap van ½ limoen (ongeveer 15ml)
- sap van ½ grapefruit (ongeveer 25 ml)
- ½ grapefruit, in partjes
- 2 eetleples granaatappeltpitjes
- grof zeezout
- verse peterselie, fijngehakt (naar smaak)
- mespuntje chili flakes (of een vers chilipepertje, naar smaak)
Bereidingswijze
Spoel de makreelfilets schoon, controleer voor de zekerheid op graten en snijd dan in blokjes van een halve centimeter. Doe het sap van de limoen en de grapefruit bij elkaar. Mix daar de chili flakes door. Giet het mengsel over de vis zodat deze net onder staat. Laat 4-6 minuten marineren en schep deze halverwege nog een keer om. Bestrooi tot slot met een beetje zeezout.
Leg de vis op een mooi bordje, schik de partjes grapefruit erom heen.
Tip:
Snijd de vis in kleine stukjes die makkelijk kunnen garen in het citroensap.
Meer nieuws
Altijd op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!
Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.