Gesloten Contact
Zoeken
02 januari 2018

Bretonse vissoep met wijting

Wijting is echt voor lekkerbekken. Wijting is licht verteerbaar door het magere visvlees en het heeft niet veel smaakmakers nodig. Met wat groene kruiden of een pittige boter komt de subtiele smaak van wijting het beste tot z'n recht.

Lunch/voorgerecht • 4 personen • 30 minuten

Bretonse vissoep met wijting

Ingrediënten

  • 400 gram wijtingfilets in grove stukken
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 vleestomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 1 venkelknol
  • 2 eetleps olie
  • 6 draadjes saffraan
  • 1 eetlepel gehakte of gedroogde tijm
  • 4 dl visbouillon (tabletten)

Bereiding

Snijd de ui in ringen. Snijd de knoflook fijn en de venkelknol in plakjes. Verhit in een grote pan de olie en bak hierin de uien, knoflook, tomaten, citroenrasp en venkel 5 minuten.

Giet er dan de bouillon bij en voeg saffraan en tijm toe. Breng dit aan de kook, leg een deksel op de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 3 miunuten de wijting toe.

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Gegrilde poon met rozenharissa-saffraanmayo en aardappel
26 juli 2022

Poon heeft een fijne, zoet-garnaalachtig smaak. Het is niet alleen een mooi visje voor op de barbecue maar het is ook een apart visje....

Lees meer
BBQ langoustines met citrus-rozemarijnolie en bietjessalade
01 juli 2022

Denk je aan langoustine dan denk je vaak aan een trendy plateau fruits de mer waarbij langoustines als pronkstuk bovenop een etagère vol lekkernijen van rauwe en gekookte schaal- en schelpdieren prijken. Maar door hun zoetige smaak...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.