Uw winkelmandje is nog leeg.
Bretonse vissoep met wijting

Wijting is echt voor lekkerbekken. Wijting is licht verteerbaar door het magere visvlees en het heeft niet veel smaakmakers nodig. Met wat groene kruiden of een pittige boter komt de subtiele smaak van wijting het beste tot z'n recht.
Lunch/voorgerecht • 4 personen • 30 minuten
Bretonse vissoep met wijting
Ingrediënten
- 400 gram wijtingfilets in grove stukken
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 vleestomaten, ontveld en in blokjes
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 1 venkelknol
- 2 eetleps olie
- 6 draadjes saffraan
- 1 eetlepel gehakte of gedroogde tijm
- 4 dl visbouillon (tabletten)
Bereiding
Snijd de ui in ringen. Snijd de knoflook fijn en de venkelknol in plakjes. Verhit in een grote pan de olie en bak hierin de uien, knoflook, tomaten, citroenrasp en venkel 5 minuten.
Giet er dan de bouillon bij en voeg saffraan en tijm toe. Breng dit aan de kook, leg een deksel op de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 3 miunuten de wijting toe.
Eet smakelijk!
Meer nieuws
Altijd op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!
Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.