Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
13 april 2018

Asperges en vis: een match made in heaven!

Lunch, voorgerecht • 4 personen • <30 minuten

Lentesalade met witte asperges en Hollandse garnalen

Ingrediënten:

  • 250 gram Hollandse garnalen
  • 500 gram witte asperges
  • sap van 2 sinaasappels
  • 3 eetlepels rijstolie
  • 50 gram kleine spinazieblaadjes, gewassen en droog
  • 40 gram rucola

Bereiding:

Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden, draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Snijd 1½ - 2 cm van de harde onderkanten af. Snijd de aspergepunten op 4 cm af en snijd de asperges in stukken van 3 cm.

Kook de asperges 5 minuten in een pan met ruim kokend water en laat ze van het vuur af nog 10 minuten staan. Laat de asperges daarna in een vergiet goed uitlekken en afkoelen.

Kook in een steelpan het sinaasappelsap  op hoog vuur in 4 - 6 minuten in tot nog een kwart van het sap over is. Laat het sap afkoelen. Klop het sap met de rijstolie en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing.

Schep in een kom de spinzaie, rucola en de stukken asperge om met 2 eetlepels dressing en verdeel de salade over diepe borden.

Meng ook 1 eetlepel dressing door de garnalen. Schep op elk bord met salade in het midden een berg garnalen. Leg de aspergepunten op de garnalen en druppel de rest van de dressing over de salade. Lekker met stokbrood of ciabatta.

Eet smakelijk!

Bron: visrecepten.nl

Meer nieuws

Aan de Kant staat weer gezellig en lekker langs de kant
23 januari 2019

Vanaf 30 januari 2019 staan we weer met een eigen verkoopwagen op verschillende plaatsen in de Hoeksche Waard: elke woensdag aan het Spui in Strijen, op donderdag op het terrein van de Buitensluis in Numansdorp en elke vrijdag op het parkeerplein in de Emmastraat in Heinenoord.

We gaan weer naar onze klanten toe
De afgelopen twee jaar hebben we zoveel verzoeken gehad van klanten, dat we uiteindelijk hebben besloten om weer een viskar aan te schaffen.

Lees meer
Gamba's met kerriemayonaise en couscous van bloemkool
08 januari 2019

Er zijn weinig vissoorten die net zo veelzijdig zijn als de gamba. Gamba’s hebben een zoete smaak en kunnen koud worden gegeten, maar ze zijn ook uitermate geschikt om te grillen, bakken, koken, roerbakken of voor op de BBQ. Gamba’s bereiden is ontzettend eenvoudig, want voor de beste smaak bereid je ze kort. Of je gamba’s nu stoomt, marineert of bakt, je gaart ze altijd kort. Zo komt de fijne smaak het beste tot zijn recht. Ook voor de barbecue en grillen geldt: houd het kort. Leg ze even kort op de barbecue of kort grillen dan blijven ze lekker knapperig.

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.