Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
13 april 2018

Asperges en vis: een match made in heaven!

Lunch, voorgerecht • 4 personen • <30 minuten

Lentesalade met witte asperges en Hollandse garnalen

Ingrediënten:

  • 250 gram Hollandse garnalen
  • 500 gram witte asperges
  • sap van 2 sinaasappels
  • 3 eetlepels rijstolie
  • 50 gram kleine spinazieblaadjes, gewassen en droog
  • 40 gram rucola

Bereiding:

Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden, draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Snijd 1½ - 2 cm van de harde onderkanten af. Snijd de aspergepunten op 4 cm af en snijd de asperges in stukken van 3 cm.

Kook de asperges 5 minuten in een pan met ruim kokend water en laat ze van het vuur af nog 10 minuten staan. Laat de asperges daarna in een vergiet goed uitlekken en afkoelen.

Kook in een steelpan het sinaasappelsap  op hoog vuur in 4 - 6 minuten in tot nog een kwart van het sap over is. Laat het sap afkoelen. Klop het sap met de rijstolie en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing.

Schep in een kom de spinzaie, rucola en de stukken asperge om met 2 eetlepels dressing en verdeel de salade over diepe borden.

Meng ook 1 eetlepel dressing door de garnalen. Schep op elk bord met salade in het midden een berg garnalen. Leg de aspergepunten op de garnalen en druppel de rest van de dressing over de salade. Lekker met stokbrood of ciabatta.

Eet smakelijk!

Bron: visrecepten.nl

Meer nieuws

Reclame week 42
16 oktober 2018

Reclame geldig van 17 maart t/m 20 oktober

Mosselpakket:

  • 2 kg mosselen
  • 1 zakje mosselkruiden
  • 1 triobakje saus
  • 1 fles wijn
Lees meer
Reclame week 41
09 oktober 2018

Reclame geldig van 10 oktober t/m 13 oktober

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.