Vandaag geopend 08:30 Contact
Zoeken
13 april 2018

Asperges en vis: een match made in heaven!

Lunch, voorgerecht • 4 personen • <30 minuten

Lentesalade met witte asperges en Hollandse garnalen

Ingrediënten

  • 250 gram Hollandse garnalen
  • 500 gram witte asperges
  • sap van 2 sinaasappels
  • 3 eetlepels rijstolie
  • 50 gram kleine spinazieblaadjes, gewassen en droog
  • 40 gram rucola

Bereiding

Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden, draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Snijd 1½ - 2 cm van de harde onderkanten af. Snijd de aspergepunten op 4 cm af en snijd de asperges in stukken van 3 cm.

Kook de asperges 5 minuten in een pan met ruim kokend water en laat ze van het vuur af nog 10 minuten staan. Laat de asperges daarna in een vergiet goed uitlekken en afkoelen.

Kook in een steelpan het sinaasappelsap  op hoog vuur in 4 - 6 minuten in tot nog een kwart van het sap over is. Laat het sap afkoelen. Klop het sap met de rijstolie en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing.

Schep in een kom de spinzaie, rucola en de stukken asperge om met 2 eetlepels dressing en verdeel de salade over diepe borden.

Meng ook 1 eetlepel dressing door de garnalen. Schep op elk bord met salade in het midden een berg garnalen. Leg de aspergepunten op de garnalen en druppel de rest van de dressing over de salade. Lekker met stokbrood of ciabatta.

Eet smakelijk!

Bron: visrecepten.nl

Meer nieuws

Collega Atie
25 januari 2024

Op woensdag 24 januari was het de laatste werkdag van onze lieve collega Atie. Na 12,5 jaar fijn samenwerken en zelfs 22 dienstjaren, is het nu tijd voor haar om van een welverdiend pensioen te gaan genieten. Atie heeft...

Lees meer
Vacature...
29 november 2023

Verkoopmedewerker (24-32 uur p/w)

Als onze verkoopmedewerker gaat jouw specialisme en kennis verder dan alleen de vissoort. Je bedient enthousiast onze klant met je productkennis en verrassende combinaties om tot een lekkere maaltijd te komen. Je adviseert de klanten over de producten en je kunt ze vertellen wat de optimale bereiding is. Je bent het visitekaartje van de zaak en...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.