Vandaag geopend tot 20:00Contact
13 april 2018

Asperges en vis: een match made in heaven!

Lunch, voorgerecht • 4 personen • <30 minuten

Lentesalade met witte asperges en Hollandse garnalen

Ingrediënten:

  • 250 gram Hollandse garnalen
  • 500 gram witte asperges
  • sap van 2 sinaasappels
  • 3 eetlepels rijstolie
  • 50 gram kleine spinazieblaadjes, gewassen en droog
  • 40 gram rucola

Bereiding:

Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden, draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Snijd 1½ - 2 cm van de harde onderkanten af. Snijd de aspergepunten op 4 cm af en snijd de asperges in stukken van 3 cm.

Kook de asperges 5 minuten in een pan met ruim kokend water en laat ze van het vuur af nog 10 minuten staan. Laat de asperges daarna in een vergiet goed uitlekken en afkoelen.

Kook in een steelpan het sinaasappelsap  op hoog vuur in 4 - 6 minuten in tot nog een kwart van het sap over is. Laat het sap afkoelen. Klop het sap met de rijstolie en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing.

Schep in een kom de spinzaie, rucola en de stukken asperge om met 2 eetlepels dressing en verdeel de salade over diepe borden.

Meng ook 1 eetlepel dressing door de garnalen. Schep op elk bord met salade in het midden een berg garnalen. Leg de aspergepunten op de garnalen en druppel de rest van de dressing over de salade. Lekker met stokbrood of ciabatta.

Eet smakelijk!

Bron: visrecepten.nl

Meer nieuws

Recept: Vis van de maand april | Tongschar!
03 april 2018

Kent u het geheim van ons als visliefhebbers? Dat is deze maand toch wel de tongschar! De tongschar wordt ook wel steenschol genoemd, omdat hij natuurlijk tot de scholachtigen behoort. Tongschar is vrij stevig van structuur. Het lijkt dus wel een beetje op vlees. Ideaal voor ook de vleesliefhebber.

Lees meer
Aftellen tot de eerste Oosterscheldekreeft
28 maart 2018

Op donderdag 29 maart aanstaande wordt de eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen 2018 binnengehaald. Dan begint het officiële kreeftenseizoen van het jaar dat traditiegetrouw van de derde week van maart tot 15 juli loopt. De opening vindt, hoe kan het ook anders, plaats op de Oosterschelde.

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!