Vandaag geopend tot 17:30 Contact
Zoeken

Schaal- en schelpdieren

Coquille

Herkomst: Schotland / Noorwegen
Duurzaamheid: Handgedoken
Seizoen: September t/m april
Bereidingswijze: bakken, grillen, stoven, rauwe consumptie

De vangstmethode is sterk bepalend voor de kwaliteit. Franse coquilles uit sleepnetten bevatten vaak meer zand en vragen om meer schoonmaakwerk. De beste schelpen zijn gedoken coquilles. De schelpen zijn daardoor onbeschadigd en vrijwel vrij van zand. Er wordt een elastiekje om de schelp gedaan om de schelp gesloten te houden, hierdoor houdt het zijn vocht vast en blijft de coquille langer vers. Bij een coquille is de spier, die de schelphelften sluit, het lekkerste deel. Controleer of de schelp goed is gesloten dan weet je of de coquille vers is. De St. Jacques is lichtzoet en nootachtig van smaak. St. Jacques of niet, met een coquille zet je altijd wat lekkers op tafel. Baktip: het oranje zakje dat bij de coquille in de schelp zit (het koraal) is prima mee te bakken of te verwerken in een saus. Werkt u liever met kruiden, kies dan voor mildere kruiden. De coquille kort dichtschroeien in een koekenpan.

In de schelp, onbewerkt
Dagprijs

Bestellen

Ook lekker!

Culinair genieten!
Oesters, Zeeuwse creuse
Culinair genieten!
Oesters, Zeeuws platte