Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
Tarbot met sinaasappelboter en knolselderijpuree
05 december 2017

Een hele geschikte vis voor deze maand: tarbot. Van oudsher een luxevis en daarom bij uitstek geschikt voor feestmaaltijden. Dankzij kweektarbot is de vis het hele jaar verkrijgbaar en de prijs stabiel.

De meeste mensen proeven het verschil amper tussen gekweekte en wilde tarbot. De laatste heeft een wat meer uitgesproken smaak en vastere structuur dan de gekweekte variant. Tarbot past zijn kleur aan op de bodem. De meeste zijn daardoor bruin, maar ze kunnen ook stippen of vlekken hebben. Tarbot kunt u bakken, grillen, maar ook in de oven garen of stomen. Verwijder wel altijd deze bovenhuid, want die is niet eetbaar!

 

Lees meer
Kookdemonstratie 15 december
28 november 2017

Op 15 december van 10.30 uur tot 16.00 uur geeft 'onze' kok van de firma Epos weer een kookdemonstratie in de winkel. U kunt kennismaken met nieuwe smaken, verse producten, lekkere hapjes en inspiratie voor de feestdagen. Kijk, leer en proef van de hapjes die Martin voor u klaar maakt. Zien wij u ook?

Lees meer
Pasteitje met romige Hollandse garnaaltjes
31 oktober 2017

Hoewel de Hollandse garnaal het hele jaar goed verkrijgbaar is, is de aanvoer het grootst in het vroege voorjaar en in de herfstmaanden. Deze Noordzeegarnaal, zoals we hem ook wel noemen, is één van de bekendste varianten. Er zijn zo’n driehonderd varianten van over de hele wereld die we op ons bord kunnen tegenkomen. De garnalensector, Stichting De Noordzee en de Waddenvereniging werken samen om deze sector te verbeteren en zo te voldoen aan de MSC-criteria.

Lees meer
Mosselen op z'n Vlaams
01 oktober 2017

De mossel is een echt cadeautje. Je kunt hem namelijk zelf uitpakken, wat het eten ervan toch wel interessant maakt. Mosselen eten is heerlijk en gezond tegelijk. Mosselen bevatten veel eiwitten en weinig vet. Bovendien zijn mosselen rijk aan mineralen, kalk, fosfor en vitaminen. Het vet van de mossel behoort tot de categorie van de onverzdigde vetzuren, zodat het eten van mosselen niet leidt tot verhoging van het cholesterolgehalte.

Lees meer
Gebakken rode poon met peterselie en citroen
02 september 2017

Rode poon heeft een bijzonder kenmerk: hoe minder de kleur, hoe meer smaak. Daarnaast is de vaste vleestructuur populair in combinatie met de zoete, garnaalachtige smaak. Vooral de graat zorgt voor veel smaak.

Lees meer
Tong 'Wellington' met pesto
01 augustus 2017

Vis van de maand augustus:
Tong 'Wellington' met pesto. Een echte delicatesse en in een handomdraai gemaakt!
 

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.