Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
6 weetjes over Hollandse Nieuwe
13 juni 2018

1. Wat is Hollandse Nieuwe?

De Hollands Nieuwe is een haring die op tradionele wijze wordt gekaakt, gezouten en gefileerd. Dit eeuwenoude proces is een Nederlandse uitvinding, waar de Hollandse Nieuwe ook zijn naam aan dankt. De naam Hollandse Nieuwe heeft dus niets te maken met de Nederlandse herkomst. Sterker nog: de haring wordt voornamelijk gevangen in Noorse, Deense  en Schotse wateren.

2. Eet je Hollandse Nieuwe rauw?

Veel mensen denken dat je haring rauw uit de zee eet, maar dat is niet het geval. Haring wordt namelijk direct na vangst gekaakt: de ingewanden van de haring worden verwijderd, op de alvleesklier na. Enzymen die in de alvleesklier zitten laten de haring vervolgens...

 

Lees meer
Nationale Haringtest 2018
13 juni 2018

Visspeciaalzaak Aan de Kant gaat voor titel 'lekkerste haring'

Vanaf 13 juni start de eerste editie van de landelijke wedstrijd genaamd Nationale Haringtest. Ook wij, Visspeciaalzaak Aan de Kant, doen mee. Met deze wedstrijd hopen wij de titel 'Beste haring' te winnen en daar hebben wij de hulp van onze klanten bij nodig. Door de beoordelingen van onze haring door onze klanten, kunnen wij kans maken op de provincietitel!

Opzet wedstrijd
Het doel van deze wedstrijd is om de haring, de visspecialisten in Nederland met hun kennis en ambacht onder de aandacht te brengen. "Voor de consument is het leuk dat zij eens een beoordeling kunnen geven op een product dat ze regelmatig bij ons kopen. Daarnaast kunnen wij hiermee..

Lees meer
Actie Haringspaarkaart 2018
05 juni 2018

Het is aftellen geblazen want volgende week gaat het nieuwe haringseizoen van start! De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe op 12 juni vindt traditioneel in Scheveningen plaats, daags vóór de start van de verkoop van de nieuwe haring in het hele land. Zodra de nieuwe haringen weer overal verkrijgbaar zijn, wordt de komst van de nieuwe vangst 2018 op tal van plaatsen gevierd met haringparty’s en andere evenementen. De opbrengst van het eerste vaatje gaat dit jaar naar Hulphond Nederland.

Maar vanaf vandaag kun je bij ons al sparen voor zo'n overheerlijke gratis Nieuwe Haring! De spaarkaarten liggen al volop voor u klaar. Bovendien hebben we voor deze week (4 t/m 9 juni) nog een super haringaanbieding: 1 haring voor € 1,50 en 4 voor €5,00

Lees meer
Clubsandwich met haring en avocado
04 juni 2018

Juni, de maand waar elke haring liefhebber naar uit heeft gekeken. Vanaf woensdag 13 juni barst het haringseizoen weer los. Haring is een heerlijke en supergezonde vis en deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon. De Hollandse Nieuwe eten veel mensen op de traditionele manier. Zie jij die gladde Hollandse Nieuwe niet zo snel vanaf de staart in je keel glijden? Probeer dan deze zalige clubsandwich met haring en avocado.

Lees meer
Proef en Ervaar
31 mei 2018

We hebben een nieuw assortiment en dat willen we u graag laten proeven. Kom langs en maak kennis met onze nieuwe specialiteiten. Onze demonstratrice verwent u vanaf 11.00 uur de gehele dag met overheerlijke hapjes.

Lees meer
Oosterse makreelspiesjes
13 mei 2018

Iedereen heeft wel eens een gerookt makreeltje gegeten en zo niet, dan wordt dat de hoogste tijd! Je zal jezelf afvragen waarom je dit visje nooit eerder hebt geproefd! Een vis met een lekker, volle smaak waar je op culinair gebied alle kanten mee op kunt. Wist je trouwens dat makreel van alle vissoorten het hoogste gehalte aan Omega-3 vetzuren bevat?

En wist je dat je maar 70 gram gestoomde makreel per week hoeft te eten, om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 450 milligram Omega-3 te komen? Doordat makreel zich voedt met voornamelijk plankton, garnalen en kleine pelagische vissen, is het vetgehalte van deze vis relatief hoog. Het gaat grotendeels om meervoudig onverzadigde vetzuren, die een gunstige werking hebben op hart en bloedvaten. Dit hoge vetgehalte maakt de makreel de meest rijke Omega-3 vissoort van allemaal.

Hoewel gerookte makreel in Nederland een delicatesse is, vindt het overgrote deel van de in diepgevroren toestand aangevoerde makreel zijn weg naar het buitenland. Maar ook verse makreel is beslist de moeite waard. Gegrild in de oven of op de barbecue is makreel een ware lekkernij.

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.