Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
Mosselen met tripel bier en bacon
27 augustus 2018

Dit is één van onze meest favoriete bereidingen van mosselen, gekookt in een lekker triple biertje. Mosselen en bier een match made in heaven! Heerlijk en in een handomdraai klaar.

Lunch/diner • 2 personen • <30 minuten

Mosselen met Tripel bier en bacon

Ingrediënten:

    3 eetlepels olijfolie
    100 gram spekblokjes
    2 dungesneden teentjes knoflook
    300 ml Triple bier

Lees meer
Mediterrane mosselen uit de wok
02 augustus 2018

Bent u ook zo dol op mosselen? Mosselen hebben een zilte, fris-zoete smaak en kunnen op veel manieren bereid worden. Al is de klassieke wijze van klaarmaken met witte wijn, prei, ui, wortel en selderij natuurlijk het bekendst.

De Nederlandse mosselen worden vaak Zeeuwse mosselen genoemd. Toch komen de Nederlandse mosselen niet alleen uit Zeeland, maar ook uit de Waddenzee. Maar toch zullen de meeste mosselen die in Nederland verkocht worden, in ieder geval in Zeeland in het water hebben gelegen. Hiermee worden ze zandvrij gemaakt. En omdat ze dan in de Oosterschelde hebben gelegen, heten de mosselen op dat moment 'Zeeuwse mosselen'.

Driekwart van het jaar zijn mosselen verkrijgbaar. Alleen april, mei en juni zijn geen ‘mosselmaanden’. Dankzij het MSC-keurmerk is ook dit een duurzame vis van de maand. De Viswijzer geeft de mossel ook een groen label. Dankzij mosselzaadinvanginstallaties (MZI’s) belooft de Nederlandse mosselkweek
steeds duurzamer te worden.

Lees meer
Vis en barbecue een perfecte combinatie!
26 juli 2018

Zomer, zon en warme avonden… Het ultieme genieten samen met familie en/of vrienden met een verkoelend drankje en de barbecue aan.
Vis op de barbecue is gezond en licht verteerbaar én ook nog eens zo gaar boven een laagje hete kolen.

Lees meer
Poké bowl de foodtrend van dit moment
19 juli 2018

Aloha!  Wij zijn dol op de foodtrend die je nu overal tegenkomt. Poké bowls zijn dé trend van dit moment en wij begrijpen wel waarom. Ze zitten bomvol smaak, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn super gezond! Wij vinden zo'n bowl echt het ultieme comfortfood en niet ten onrechte, ze zijn ook zo lekker. Wat ons betreft kon het wel eens een blijver worden tussen alle voedingshypes en -trends.

Lees meer
Winnares traptractor met aanhangwagenactie
18 juli 2018

In de maand juni hadden we een superleuke actie en kon je kans maken op een traptractor met aanhangwagen. Bij aankoop van diverse producten kregen onze klanten een kanskaartje. Hoe meer kaartjes er werden ingeleverd, hoe meer kans je maakte. En de kaartjes werden ook massaal ingeleverd want het was echt een hele leuke traptractor. De actie liep tot en met 29 juni en in de week erna werd de winnaar getrokken uit de grote stapel kaartjes. Deze week mochten we Caroline Both feliciteren als gelukkige winnares. Gefeliciteerd Caroline! We hopen dat je neefje er erg blij mee zal zijn!

Lees meer
Scholpakketje met sinaasappel en basilicum
11 juli 2018

Schol wordt ook wel een ‘beginnersvis’ genoemd, vanwege het zachte, graatloze visvlees en de eenvoudig bereiding. Maar ook de ervaren viseter zal smullen van deze gezonde zwemmer. Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Een hele schol kan het beste gegrild of gebakken worden. Het seizoen van de schol is van mei tot en met december. Schol is verkrijgbaar onder het MSC label en indien deze in de juiste periode is gevangen, mag de schol het duurzaamheidslabel dragen. Een goed alternatief is de griet, tongschar of scharretong.

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.