Vandaag geopend tot 18:00 Contact
Zoeken
Gegratineerde heekfilet
01 maart 2018

Heek is een exemplaar die behoort tot de schelvisachtige die weer behoort tot de kabeljauwachtige. Heek kan zich het hele jaar voortplanten en is ook verkrijgbaar onder het MSC-label. Het visvlees is zeer smakelijk, eerder zacht en valt makkelijk uit elkaar in verse toestand, maar wordt steviger tijdens de bereiding. Heb je een lekker recept met kabeljauw dan moet je het zeker ook eens met heek proberen. Dit visje is ideaal om te bakken, met ovengerechten of te stomen.

Lees meer
Kabeljauwhaasje met Coburgerham en een salsa van tomaatjes
02 februari 2018

De Noorse kabeljauw, skrei en de Noordzee kabeljauw zijn feitelijk dezelfde vis. Het seizoen van de Noorse kabeljauw loopt van augustus tot en met januari. De Noorse kabeljauw uit de Barentz Zee heeft een MSC status. Lees snel verder voor een overheerlijk recept...

Lees meer
Skrei
16 januari 2018

De Skrei-kabeljauw

Begin januari, bij de eerste volle maan, start het seizoen van de Noorse Skrei-kabeljauw weer en loopt eind maart of begin april af. De naam skrei is afkomstig van het Noorse woord voor zwerver (skreid) en slaat op de lange tocht die de vis elk jaar maakt. Skrei is een volwassen winterkabeljauw die op het punt staat te paaien.
 

Lees meer
Bretonse vissoep met wijting
02 januari 2018

Wijting is echt voor lekkerbekken. Wijting is licht verteerbaar door het magere visvlees en het heeft niet veel smaakmakers nodig. Met wat groene kruiden of een pittige boter komt de subtiele smaak van wijting het beste tot z'n recht.

Lees meer
Kookdemonstratie 15 december
28 november 2017

Op 15 december van 10.30 uur tot 16.00 uur geeft 'onze' kok van de firma Epos weer een kookdemonstratie in de winkel. U kunt kennismaken met nieuwe smaken, verse producten, lekkere hapjes en inspiratie voor de feestdagen. Kijk, leer en proef van de hapjes die Martin voor u klaar maakt. Zien wij u ook?

Lees meer
Pasteitje met romige Hollandse garnaaltjes
31 oktober 2017

Hoewel de Hollandse garnaal het hele jaar goed verkrijgbaar is, is de aanvoer het grootst in het vroege voorjaar en in de herfstmaanden. Deze Noordzeegarnaal, zoals we hem ook wel noemen, is één van de bekendste varianten. Er zijn zo’n driehonderd varianten van over de hele wereld die we op ons bord kunnen tegenkomen. De garnalensector, Stichting De Noordzee en de Waddenvereniging werken samen om deze sector te verbeteren en zo te voldoen aan de MSC-criteria.

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.