Uw winkelmandje is nog leeg.
Gebakken schar met teriyaki wintergroenten

Bij gezonde voeding past een mager visje en dat is precies wat schar is! Hij bevat slechts 1% vet en is dus een uitstekende vis voor iedereen die licht, gezond en ook smakelijk willen eten. Daarnaast is de schar ook makkelijk te bereiden en zo klaar...
Lunch/diner • 4 personen • ca 30 minuten
Gebakken schar met teriyaki wintergroenten
Ingrediënten
- 4 hele panklare scharren
- 400 gram gewone of gekleurde wortelen
- 250 gram kleine spruitjes
- 2 uien
- 1 citroen
- 6-8 eetlepels teriyakisaus
- 1-2 theelepels smabal badjak
- 100 ml melk
- 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
- zonnebloemolie
- zout
Bereidingswijze
Dep de scharren droog. Maak de groenten en uien schoon. Snijd de wortelen in dikke plakken (schillen is niet nodig) en de uien elk in 10 partjes. Boen de citroen schoon onder de warme kraan.
Vul ondertussen een grote diepe pan voor 2/3 met heet water en breng aan de kook. Voeg wat zout, de spruitjes en wortels toe en kook ze 5 minuten. Giet alles af in een vergiet en laat het uitlekken.
Verhit een scheut olie in een wok op een hoog vuur. Voeg de uitgelekte groenten en de partjes ui toe. Roerbak de groenten in 5-7 minuten beetgaar. Voeg naar smaak 6-8 eetlepels teriyakisaus en 1-2 theelepels sambal toe. Houd de groenten op een heel laag pitje even warm.
Giet de melk in een diep bord.
Verhit in twee grote koekenpannen een scheut olie. Haal de scharren door de melk en bak ze ca. 3 minuten aan elke kant. Rasp direct, als de vis in de pan ligt, de helft van de citroenschil erover en bestrooi met wat zout. Keer de vis om, rasp de andere helft van de citroenschil erover en bestrooi met wat zout.
Halveer de citroen. Snijd 1 helft in 4 plakjes en knijp de andere uit over de gebakken vis. Serveer de vis, groenten en citroen op 4 warme borden. Strooi het sesamzaad over de groenten.
Tip
Lekker met gekookte noedels. Voor 2 porties kun je de ingrediënten halveren. In plaats van hele scharren kun je ook filets gebruiken. Bak ze in 4 minuten gaar (2 minuten aan elke kant). Spruitjes kun je ook in vieren snijden, dan hoef je ze niet voor te koken.
Meer nieuws
Altijd op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!
Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.