Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken

Schaal- en schelpdieren

Mosselen, vers

Herkomst: Nederland
Duurzaamheid: Hangcultuur / Bodemcultuur
Seizoen: Juni t/m april
Bereidingswijze: stomen, koken, stoven, bakken, frituren, rauwe consumptie, roerbakken en op de barbecue.

Het Zeeuwse mosselseizoen begint, afhankelijk van een warm of koud voorjaar, meestal ergens in juli. De mosselen uit de hangcultuur zijn er al vanaf juni. Bij de hangcultuur worden de mosselen aan draden gehangen waarbij de mosselen met hun eigen draden zich hieraan hechten. Het hangen zorgt ervoor dat er ruim water langs stroomt. Deze mosselen hebben daardoor een hoog vleesgewicht. Een romige, zachte en verfijnde smaak. De hangmosselen zijn er in drie maten: super, imperiaal en jumbo.
De mosselen uit de bodemcultuur worden op de bodem van de Oosterschelde gekweekt. Het zaad van de mosselen wordt uitgezet op percelen in zee. Zodra de mosselen volgroeid zijn, schept een mosselkor ze van de bodem. De mosselen worden daarna verwaterd, gesorteerd op grootte en verpakt. 
Mosselen bevatten zeer weinig vet maar wel veel eiwitten. Ze zijn caloriearm en rijk aan mineralen en vitaminen. Let wel op het sausje en de patatjes!  De kunst van het perfect mosselen koken is de korte kooktijd. Slechts enkele minuten! Tip: laat de mosselen nooit mee koken in een gerecht maar voeg ze als laatste toe.
De mosselen zijn per kilo verpakt.
 

Super, Imperiaal, Jumbo
€6,95

Bestellen

Ook lekker!