Vandaag Gesloten Contact
Zoeken

Schaal- en schelpdieren

Aanbieding

Mosselen, vers

Herkomst: Nederland
Duurzaamheid: bodemcultuur/MSC
Seizoen: Juni t/m april
Bereidingswijze: stomen, koken, stoven, bakken, frituren, rauwe consumptie, roerbakken en op de barbecue.

Het seizoen voor de Zeeuwse bodemcultuur mosselen begint, afhankelijk van een warm of koud voorjaar, meestal ergens in juli. Deze mosselen worden op de bodem van de Oosterschelde gekweekt en gevangen. Zodra de mosselen volgroeid zijn, schept een mosselkor ze van de bodem. De mosselen worden daarna verwaterd, gesorteerd op grootte en verpakt. Mosselen bevatten zeer weinig vet maar wel veel eiwitten, rijk aan mineralen en vitaminen. Bovendien zijn ze caloriearm. Let wel op het sausje en de patatjes!  De kunst van het perfect mosselen koken is de korte kooktijd. Slechts enkele minuten! Tip: laat de mosselen nooit mee koken in een gerecht maar voeg ze als laatste toe.
De mosselen zijn per kilo verpakt.

Super, Imperiaal, Jumbo
€6,95

Bestellen

Ook lekker!