Vandaag geopend tot 18:00Contact
04 juli 2017

Recept: Vis van de maand juli | langoustines

Ingrediënten:

  • 20 langoustines, op kamertemparatuur
  • 1 rode peper
  • 50 gr blanke amandelen
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 4 tomaten, in stukjes
  • 50 ml medium dry sherry
  • 1 rode paprika, in 16 vierkante stukken
  • 16 blaadjes salie
  • blender
  • 4 lange metalen spiesen

Bereiding:
Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Hak de peper heel fijn. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en laat ze op een bordje afkoelen. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en bak de tomaten met 3 tenen geperste knoflook en de rode peper 4-6 minuten tot de kleur wat intenser wordt. Meng de amandelen met het tomaatmengsel, sherry en wat zout en versgemalen peper in de blender tot een gladde saus. Schenk de saus in een schaaltje. Meng in een kommetje de resterende olijfolie en knoflook met wat zout en versgemalen zwarte peper. Steek de langoustines aan de spiesen met daartussen de stukken paprika en blaadjes salie. Bestrijk de spiesen royaal met de knoflookolie en rooster ze op de barbecue of op een bakplaat onder een warme ovengrill in 6-8 minuten rondom gaar.

Meer nieuws

Reclame geldig van 13 september t/m 23 september
13 september 2017

Deze week:

Spaanse visstoofschotel 250 gram € 6,95
Gebakken poon 100 gram € 0,98
Verse zalmhaasjes 500 gram € 9,98
Gerookte forel-champagnesalade 100 gram € 2,25

Lees meer
Recept: Vis van de maand september | Rode Poon!
02 september 2017

Rode poon heeft een bijzonder kenmerk: hoe minder de kleur, hoe meer smaak. Daarnaast is de vaste vleestructuur populair in combinatie met de zoete, garnaalachtige smaak. Vooral de graat zorgt voor veel smaak.

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!