Vandaag Gesloten Contact
04 juli 2017

Recept: Vis van de maand juli | langoustines

Ingrediënten:

  • 20 langoustines, op kamertemparatuur
  • 1 rode peper
  • 50 gr blanke amandelen
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 4 tomaten, in stukjes
  • 50 ml medium dry sherry
  • 1 rode paprika, in 16 vierkante stukken
  • 16 blaadjes salie
  • blender
  • 4 lange metalen spiesen

Bereiding:
Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Hak de peper heel fijn. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en laat ze op een bordje afkoelen. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en bak de tomaten met 3 tenen geperste knoflook en de rode peper 4-6 minuten tot de kleur wat intenser wordt. Meng de amandelen met het tomaatmengsel, sherry en wat zout en versgemalen peper in de blender tot een gladde saus. Schenk de saus in een schaaltje. Meng in een kommetje de resterende olijfolie en knoflook met wat zout en versgemalen zwarte peper. Steek de langoustines aan de spiesen met daartussen de stukken paprika en blaadjes salie. Bestrijk de spiesen royaal met de knoflookolie en rooster ze op de barbecue of op een bakplaat onder een warme ovengrill in 6-8 minuten rondom gaar.

Meer nieuws

Recept: Vis van de maand november | Hollandse garnalen!
31 oktober 2017

Hoewel de Hollandse garnaal het hele jaar goed verkrijgbaar is, is de aanvoer het grootst in het vroege voorjaar en in de herfstmaanden. Deze Noordzeegarnaal, zoals we hem ook wel noemen, is één van de bekendste varianten. Er zijn zo’n driehonderd varianten van over de hele wereld die we op ons bord kunnen tegenkomen. De garnalensector, Stichting De Noordzee en de Waddenvereniging werken samen om deze sector te verbeteren en zo te voldoen aan de MSC-criteria.

Lees meer
Recept: Vis van de maand oktober | Mosselen!
01 oktober 2017

De mossel is een echt cadeautje. Je kunt hem namelijk zelf uitpakken, wat het eten ervan toch wel interessant maakt. Mosselen eten is heerlijk en gezond tegelijk. Mosselen bevatten veel eiwitten en weinig vet. Bovendien zijn mosselen rijk aan mineralen, kalk, fosfor en vitaminen. Het vet van de mossel behoort tot de categorie van de onverzdigde vetzuren, zodat het eten van mosselen niet leidt tot verhoging van het cholesterolgehalte.

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!