Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
13 mei 2018

Recept: Vis van de maand mei | Makreel!

Amusegerecht • 10 personen • >30 minuten

Oosterse makreelspiesjes

Ingrediënten:

  • 2 verse makrelen van 300 gram, elk in 2 filets
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 theelepels geraspte gember (potje/tube)
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijst- of arachideolie
  • 1 kopje little gem (sla)
  • 100 gram atjar tjampoer (uit pot), goed uitgelekt
  • 16 bamboe tapasspiesjes, geweekt in water

Bereiding
Snijd elke makreelfilet in de lengte doormidden en snijd elk stuk in 2 tot 3 kleinere stukken. Roer in een diep bord de knoflook, gember en sambal met de sojasaus en olie tot een marinade. Schep de makreelstukken erdoor en laat ze 15 minuten marineren.

Rijg steeds 1 stuk makreel aan een spiesje. Leg de spiesjes in een het grillpan of koekenpan en bak ze in 3 tot 4 minuten bruin en net gaar, keer ze halverwege.

Maak de blaadjes sla van het kropje los. Leg in kleine schaaltjes elk een blaadje sla en schep er een beetje atjar tjampoer op. Leg in elk schaaltje een of twee spiesjes (16 tot 20 hapjes).

Wijntip:
Vettere soorten als zalm, paling en makreel vragen om een rondere wijn met mildere zuren. Pas op met tanninerijke rode wijnen. Viseiwit versterkt het stroeve mondgevoel dat tannine kan geven. Bij verse makreel past heel goed een droge volle en ronde wijn. Bijvoorbeeld een chardonnay of een Terre & Mer Blanc 2010 (Richemer)

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Asperges en vis: een match made in heaven!
13 april 2018

De Hollandse garnaal 🦐 laat zich graag vergezellen door 'het witte goud'. De combinatie van de romige garnaal en de zachte asperge is zonder twijfel één van de meest klassieke en populaire gerechten. Deze lentesalade met witte asperges en Hollandse garnalen is gezond, makkelijk en lekker. Het staat ook nog eens binnen no-time op tafel!

Lees meer
Recept: Vis van de maand april | Tongschar!
03 april 2018

Kent u het geheim van ons als visliefhebbers? Dat is deze maand toch wel de tongschar! De tongschar wordt ook wel steenschol genoemd, omdat hij natuurlijk tot de scholachtigen behoort. Tongschar is vrij stevig van structuur. Het lijkt dus wel een beetje op vlees. Ideaal voor ook de vleesliefhebber.

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!