Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
02 januari 2018

Recept: Vis van de maand januari | Wijting!

Lunch/voorgerecht • 4 personen • 30 minuten

Bretonse vissoep met wijting

Ingrediënten:

  • 400 gram wijtingfilets in grove stukken
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 vleestomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 1 venkelknol
  • 2 eetleps olie
  • 6 draadjes saffraan
  • 1 eetlepel gehakte of gedroogde tijm
  • 4 dl visbouillon (tabletten)

Bereiding:
Snijd de ui in ringen. Snijd de knoflook fijn en de venkelknol in plakjes. Verhit in een grote pan de olie en bak hierin de uien, knoflook, tomaten, citroenrasp en venkel 5 minuten.

Giet er dan de bouillon bij en voeg saffraan en tijm toe. Breng dit aan de kook, leg een deksel op de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 3 miunuten de wijting toe.

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Recept: Vis van de maand mei | Makreel!
13 mei 2018

Iedereen heeft wel eens een gerookt makreeltje gegeten en zo niet, dan wordt dat de hoogste tijd! Je zal jezelf afvragen waarom je dit visje nooit eerder hebt geproefd! Een vis met een lekker, volle smaak waar je op culinair gebied alle kanten mee op kunt. Wist je trouwens dat makreel van alle vissoorten het hoogste gehalte aan Omega-3 vetzuren bevat?

En wist je dat je maar 70 gram gestoomde makreel per week hoeft te eten, om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 450 milligram Omega-3 te komen? Doordat makreel zich voedt met voornamelijk plankton, garnalen en kleine pelagische vissen, is het vetgehalte van deze vis relatief hoog. Het gaat grotendeels om meervoudig onverzadigde vetzuren, die een gunstige werking hebben op hart en bloedvaten. Dit hoge vetgehalte maakt de makreel de meest rijke Omega-3 vissoort van allemaal.

Hoewel gerookte makreel in Nederland een delicatesse is, vindt het overgrote deel van de in diepgevroren toestand aangevoerde makreel zijn weg naar het buitenland. Maar ook verse makreel is beslist de moeite waard. Gegrild in de oven of op de barbecue is makreel een ware lekkernij.

Lees meer
Asperges en vis: een match made in heaven!
13 april 2018

De Hollandse garnaal 🦐 laat zich graag vergezellen door 'het witte goud'. De combinatie van de romige garnaal en de zachte asperge is zonder twijfel één van de meest klassieke en populaire gerechten. Deze lentesalade met witte asperges en Hollandse garnalen is gezond, makkelijk en lekker. Het staat ook nog eens binnen no-time op tafel!

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!