Vandaag geopend tot 20:00Contact
02 februari 2018

Recept: Vis van de maand februari | Kabeljauw!

Tussendoortje • 4 personen • 20 - 30 minuten

Kabeljauwhaasje met Coburgerham en een salsa van kerstomaatjes

Ingrediënten:

  • 4 stukjes kabeljauwfilet van 70 gram
  • 4 plakjes Coburgerham
  • 250 gram kerstomaatjes (1 bakje)
  • olijfolie
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 6 ansjovisfilets, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 15 blaadjes basilicum
  • 100 gram veldsla
  • balsamicosiroop

Bereiding:
Bak de sjalotjes en de knoflook. Voeg de ansjovis, kappertjes en gehalveerde kerstomaatjes toe. Verwarm dit vlak voor het serveren op een laag vuurtje of in een oven van 140°C.

Bestrooi de kabeljauw met peper en omwikkel het met de ham. Bak deze aan in wat olie met boter en leg ze in een ovenschaal. Dek de schaal af en zet het geheel een kwartier in een oven van 120°C, totdat de kerntemperatuur 57°C bedraagt.

Serveer de vis op een warm bord, leg er de salsa van kerstomaatjes naast.

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Asperges en vis: een match made in heaven!
13 april 2018

De Hollandse garnaal 🦐 laat zich graag vergezellen door 'het witte goud'. De combinatie van de romige garnaal en de zachte asperge is zonder twijfel één van de meest klassieke en populaire gerechten. Deze lentesalade met witte asperges en Hollandse garnalen is gezond, makkelijk en lekker. Het staat ook nog eens binnen no-time op tafel!

Lees meer
Recept: Vis van de maand april | Tongschar!
03 april 2018

Kent u het geheim van ons als visliefhebbers? Dat is deze maand toch wel de tongschar! De tongschar wordt ook wel steenschol genoemd, omdat hij natuurlijk tot de scholachtigen behoort. Tongschar is vrij stevig van structuur. Het lijkt dus wel een beetje op vlees. Ideaal voor ook de vleesliefhebber.

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!