Vandaag geopend tot 18:00Contact
02 februari 2018

Recept: Vis van de maand februari | Kabeljauw!

Tussendoortje • 4 personen • 20 - 30 minuten

Kabeljauwhaasje met Coburgerham en een salsa van kerstomaatjes

Ingrediënten:

  • 4 stukjes kabeljauwfilet van 70 gram
  • 4 plakjes Coburgerham
  • 250 gram kerstomaatjes (1 bakje)
  • olijfolie
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 6 ansjovisfilets, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 15 blaadjes basilicum
  • 100 gram veldsla
  • balsamicosiroop

Bereiding:
Bak de sjalotjes en de knoflook. Voeg de ansjovis, kappertjes en gehalveerde kerstomaatjes toe. Verwarm dit vlak voor het serveren op een laag vuurtje of in een oven van 140°C.

Bestrooi de kabeljauw met peper en omwikkel het met de ham. Bak deze aan in wat olie met boter en leg ze in een ovenschaal. Dek de schaal af en zet het geheel een kwartier in een oven van 120°C, totdat de kerntemperatuur 57°C bedraagt.

Serveer de vis op een warm bord, leg er de salsa van kerstomaatjes naast.

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Reclame week 7
13 februari 2018

Reclame geldig van 14 februari t/m zaterdag 24 februari

Lees meer
Skrei
16 januari 2018

De Skrei-kabeljauw

Begin januari, bij de eerste volle maan, start het seizoen van de Noorse Skrei-kabeljauw weer en loopt eind maart of begin april af. De naam skrei is afkomstig van het Noorse woord voor zwerver (skreid) en slaat op de lange tocht die de vis elk jaar maakt. Skrei is een volwassen winterkabeljauw die op het punt staat te paaien.
 

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!