Vandaag geopend tot 18:00Contact
05 december 2017

Recept: Vis van de maand december | Tarbot!

Voorgerecht • 4 personen • 45-60 minuten

Tarbot met sinaasappelboter en knolselderijpuree

Ingrediënten:

  • 4 tarbotfilets
  • 1 sinaasapple
  • 400 gram knolselderijpuree
  • 1 dl kokosmelk
  • 10 gram bieslook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram boter
  • peper en zout

Bereiding:
Snijd de bieslook fijn. Was de sinaasappel en droog af. Verwijder de schil met een dunschiller en snijd in fijne reepjes. Blancheer de sninaasappelreepjes 1 minuut in kokend water en laat uitlekken. Pers de sinaasappel.

Verwarm de knolselderijpuree, kruid met peper en zout en meng er de kokosmelk door. Bak de tarbotfilets 3 minuten aan elke kant in de olijfolie. Haal de vis uit de pan en houd warm.

Giet het sinaasappelsap in de pan van de vis en laat dit inkoken. Klop er de in blokjes gesneden boter door met een garde. Kruid met peper.

Lepel de sinaasappelboter rond de knolselderijpuree. Strooi de bieslook en grof zeezout over de tarbot.

Geniet!

Meer nieuws

Reclame week 7
13 februari 2018

Reclame geldig van 14 februari t/m zaterdag 24 februari

Lees meer
Recept: Vis van de maand februari | Kabeljauw!
02 februari 2018

De Noorse kabeljauw, skrei en de Noordzee kabeljauw zijn feitelijk dezelfde vis. Het seizoen van de Noorse kabeljauw loopt van augustus tot en met januari. De Noorse kabeljauw uit de Barentz Zee heeft een MSC status. De IJslandse kabeljauw is van mei tot en met januari in het seizoen. De MSC-gecertificeerde IJslandse kabeljauw is duurzaam aangezien deze wordt gevangen met een duurzame vangsttechniek. Ook zijn de visbestanden goed. De skrei is meestal verkrijgbaar vanaf het einde van de maand januari tot aan het einde van de maand maart. Het seizoen kan weleens verschillen. Dit komt omdat skrei gevangen wordt op het moment dat ze naar de Noorse Lofoten trekt om eitjes af te staan. Dit in tegenstelling tot andere kabeljauw die op dezelfde plaats blijft om zichzelf voort te planten. De skrei draagt tevens het MSC-keurmerk.

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!