Vandaag Gesloten Contact
01 augustus 2017

Recept: Vis van de maand augustus | Tong!

Ingrediënten:

  • 4 tongfilets van 100 gram elk
  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvires), ontdooid
  • 3 el pesto alla genovese (zie tip)
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 g rucola
  • 4 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  • 1 sjalot, in reeptjes
  • 1 el basamicoazijn
  • 4 el extra vierge olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200°C. Leg 4 plakjes deeg op het werkvlak. Rol de tongfilets op of vouw ze dubbel en leg ze op het deeg; zorg dat rondom een rand van 1-2 cm vrij is. Schep er de pesto op. Dek de vis af met een tweede plakje deeg. Druk de rand goed dicht -gebruik eventueel een vork- en snijd het deeg zo nodig iets bij. Bestrijk de pakketjes dun met ei en maak in de bovenkant enkele insnedes. Leg de vispakketjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak ze in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Meng intussen de rucola met de tomaatjes en sjalot. Maak de salade aan met de balsamicoazijn, olijfolie en zout en peper. Verdeel de salade over 4 borden. Leg er een pakketje tong 'Wellington' bij.

Serveertip:
Maak de pesto bij voorkeur zelf door een handvol basilicum met 1 teen knoflook, 1 eetlepel pijnboompitten en een flinke scheut extra vierge olijfolie met de staafmixer tot een smeuïge pasta te pureren. Meng er geraspte parmezaanse kaas door en breng de pesto op smaak met zout en peper.

Meer nieuws

Recept: Vis van de maand november | Hollandse garnalen!
31 oktober 2017

Hoewel de Hollandse garnaal het hele jaar goed verkrijgbaar is, is de aanvoer het grootst in het vroege voorjaar en in de herfstmaanden. Deze Noordzeegarnaal, zoals we hem ook wel noemen, is één van de bekendste varianten. Er zijn zo’n driehonderd varianten van over de hele wereld die we op ons bord kunnen tegenkomen. De garnalensector, Stichting De Noordzee en de Waddenvereniging werken samen om deze sector te verbeteren en zo te voldoen aan de MSC-criteria.

Lees meer
Recept: Vis van de maand oktober | Mosselen!
01 oktober 2017

De mossel is een echt cadeautje. Je kunt hem namelijk zelf uitpakken, wat het eten ervan toch wel interessant maakt. Mosselen eten is heerlijk en gezond tegelijk. Mosselen bevatten veel eiwitten en weinig vet. Bovendien zijn mosselen rijk aan mineralen, kalk, fosfor en vitaminen. Het vet van de mossel behoort tot de categorie van de onverzdigde vetzuren, zodat het eten van mosselen niet leidt tot verhoging van het cholesterolgehalte.

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!