Vandaag geopend tot 20:00Contact
03 april 2018

Recept: Vis van de maand april | Tongschar!

Hoofdgerecht • 4 personen • >30 minuten

Gebakken tongschar met appeltjes en vanillesaus

Ingrediënten:

  • 4 kleine tongscharren of 2 grote, schoongemaakt
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 pot visfond (400 ml)
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 250 ml slagroom
  • versgemalen peper
  • 4 eetlepels bloem
  • 25 gram boter
  • 2 stevige appels, geschild en elk in 10 partjes
  • 1 eetlepel peterselie, heel fijngehakt

Bereiding:
Kook in een wijde pan de wijn met de fond, het sjalotje en het vanillestokje op matig hoog vuur tot een derde van het vocht over is. Zeef het vocht boven een andere pan. Schraap het zwart merg uit het vanillestokje en roer dit door het ingekookte vocht. Roer ook de slagroom erdoor en laat de saus nog 10 minuten heel zachtjes koken. Voeg zout en paper naar smaak toe.

Wrijf de tongscharren in met zout en peper en wentel ze door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Verhit de boter in een grote koekenpan tot het schuim wegtrekt. Leg de tongscharren er met de donkere kant in. Bak 4 minuten, keer de vissen en bak ook de onderkant in nog 4 tot 5 minuten gaar.

Snijd de appels elk in 10 partjes. Houd de vissen warm op een bord onder aluminiumfolie en bak de partjes appel in het bakvet. Schep wat saus op warme borden en leg de tongschar in de saus. Leg de partjes appel dakpansgewijs op de vis. Strooi er wat peterselie over. Serveer de rest van de saus erbij.

Serveertip:
Lekker met gesmoorde spitskool en gebakken aardappeltjes.

Meer nieuws

Asperges en vis: een match made in heaven!
13 april 2018

De Hollandse garnaal 🦐 laat zich graag vergezellen door 'het witte goud'. De combinatie van de romige garnaal en de zachte asperge is zonder twijfel één van de meest klassieke en populaire gerechten. Deze lentesalade met witte asperges en Hollandse garnalen is gezond, makkelijk en lekker. Het staat ook nog eens binnen no-time op tafel!

Lees meer
Aftellen tot de eerste Oosterscheldekreeft
28 maart 2018

Op donderdag 29 maart aanstaande wordt de eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen 2018 binnengehaald. Dan begint het officiële kreeftenseizoen van het jaar dat traditiegetrouw van de derde week van maart tot 15 juli loopt. De opening vindt, hoe kan het ook anders, plaats op de Oosterschelde.

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!