Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
05 augustus 2019

Tarbot met sinaasappelboter en knolselderijpuree

Tarbot wordt ook wel de koning van de platvissen genoemd en dat is niet zonder reden. Tarbot is een machtige vis met een eigen persoonlijkheid. Zijn smaak is uitgesproken en wordt niet snel onder de voet gelopen door andere ingrediënten.

Tarbot wordt meestal gevangen als bijvangst in de visserij op tong en schol en is een van de meest gewilde en kostbaarste consumptievissen van de Noordzee. Maar de tarbot wordt steeds vaker gekweekt onder duurzame en gecontroleerde omstandigheden, en de gekweekte tarbot wint ook aan populariteit. De vis is door de kweek het hele jaar door verkrijgbaar en heeft een groene status. De meeste mensen proeven het verschil amper tussen gekweekte en wilde tarbot. De laatste heeft een wat meer uitgesproken smaak en vastere structuur dan de gekweekte variant. Tarbot past zijn kleur aan op de bodem. De meeste zijn daardoor bruin, maar ze kunnen ook stippen of vlekken hebben. Tarbot kunt u bakken, grillen, maar ook in de oven garen of stomen. Verwijder wel altijd deze bovenhuid, want die is niet eetbaar!

 

Voorgerecht • 4 personen • 45-60 minuten

Tarbot met sinaasappelboter en knolselderijpuree

Ingrediënten

  • 4 tarbotfilets
  • 1 sinaasappel
  • 400 gram knolselderijpuree
  • 1 dl kokosmelk
  • 10 gram bieslook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram boter
  • peper en zout

Bereiding

Snijd de bieslook fijn. Was de sinaasappel en droog af. Verwijder de schil met een dunschiller en snijd in fijne reepjes. Blancheer de sninaasappelreepjes 1 minuut in kokend water en laat uitlekken. Pers de sinaasappel.

Verwarm de knolselderijpuree, kruid met peper en zout en meng er de kokosmelk door. Bak de tarbotfilets 3 minuten aan elke kant in de olijfolie. Haal de vis uit de pan en houd warm.

Giet het sinaasappelsap in de pan van de vis en laat dit inkoken. Klop er de in blokjes gesneden boter door met een garde. Kruid met peper.

Lepel de sinaasappelboter rond de knolselderijpuree. Strooi de bieslook en grof zeezout over de tarbot.

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Smørrebrød met haring en biet
05 juni 2020

Juni, de maand waar elke haring liefhebber naar uit heeft gekeken. Vanaf vrijdag 12 juni barst het haringseizoen weer los. Haring is een heerlijke en supergezonde vis en deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon. De Hollandse Nieuwe eten veel mensen op de traditionele manier. Zie jij die gladde Hollandse Nieuwe niet zo snel vanaf de staart in je keel glijden? Probeer dan deze zalige smørrebrød met haring en biet.

Lees meer
Buiten-gewoon-genieten
26 mei 2020

(Gour)met elkaar met vis

We gaan er eigenlijk allemaal vanuit dat we de zomer in eigen land door brengen. Dit hoeft geen straf te zijn. De jarenlange Nederlandse gourmettraditie biedt uitkomst. Maak het deze zomer gezellig in eigen tuin, op balkon of zet de ramen wijd open en.... ga gourmetten! We brengen nu meer tijd thuis en met elkaar door...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.