Gesloten Contact
Zoeken
05 augustus 2019

Tarbot met sinaasappelboter en knolselderijpuree

Tarbot wordt ook wel de koning van de platvissen genoemd en dat is niet zonder reden. Tarbot is een machtige vis met een eigen persoonlijkheid. Zijn smaak is uitgesproken en wordt niet snel onder de voet gelopen door andere ingrediënten.

Tarbot wordt meestal gevangen als bijvangst in de visserij op tong en schol en is een van de meest gewilde en kostbaarste consumptievissen van de Noordzee. Maar de tarbot wordt steeds vaker gekweekt onder duurzame en gecontroleerde omstandigheden, en de gekweekte tarbot wint ook aan populariteit. De vis is door de kweek het hele jaar door verkrijgbaar en heeft een groene status. De meeste mensen proeven het verschil amper tussen gekweekte en wilde tarbot. De laatste heeft een wat meer uitgesproken smaak en vastere structuur dan de gekweekte variant. Tarbot past zijn kleur aan op de bodem. De meeste zijn daardoor bruin, maar ze kunnen ook stippen of vlekken hebben. Tarbot kunt u bakken, grillen, maar ook in de oven garen of stomen. Verwijder wel altijd deze bovenhuid, want die is niet eetbaar!

 

Voorgerecht • 4 personen • 45-60 minuten

Tarbot met sinaasappelboter en knolselderijpuree

Ingrediënten

  • 4 tarbotfilets
  • 1 sinaasappel
  • 400 gram knolselderijpuree
  • 1 dl kokosmelk
  • 10 gram bieslook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram boter
  • peper en zout

Bereiding

Snijd de bieslook fijn. Was de sinaasappel en droog af. Verwijder de schil met een dunschiller en snijd in fijne reepjes. Blancheer de sninaasappelreepjes 1 minuut in kokend water en laat uitlekken. Pers de sinaasappel.

Verwarm de knolselderijpuree, kruid met peper en zout en meng er de kokosmelk door. Bak de tarbotfilets 3 minuten aan elke kant in de olijfolie. Haal de vis uit de pan en houd warm.

Giet het sinaasappelsap in de pan van de vis en laat dit inkoken. Klop er de in blokjes gesneden boter door met een garde. Kruid met peper.

Lepel de sinaasappelboter rond de knolselderijpuree. Strooi de bieslook en grof zeezout over de tarbot.

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Collega Atie
25 januari 2024

Op woensdag 24 januari was het de laatste werkdag van onze lieve collega Atie. Na 12,5 jaar fijn samenwerken en zelfs 22 dienstjaren, is het nu tijd voor haar om van een welverdiend pensioen te gaan genieten. Atie heeft...

Lees meer
Vacature...
29 november 2023

Verkoopmedewerker (24-32 uur p/w)

Als onze verkoopmedewerker gaat jouw specialisme en kennis verder dan alleen de vissoort. Je bedient enthousiast onze klant met je productkennis en verrassende combinaties om tot een lekkere maaltijd te komen. Je adviseert de klanten over de producten en je kunt ze vertellen wat de optimale bereiding is. Je bent het visitekaartje van de zaak en...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.