Vandaag Gesloten Contact
Zoeken
05 juni 2020

Smørrebrød met haring en biet

Juni, de maand waar elke haring liefhebber naar uit heeft gekeken. Vanaf vrijdag 12 juni barst het haringseizoen weer los. Haring is een heerlijke en supergezonde vis en deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon. De Hollandse Nieuwe eten veel mensen op de traditionele manier. Zie jij die gladde Hollandse Nieuwe niet zo snel vanaf de staart in je keel glijden? Probeer dan deze zalige smørrebrød met haring en biet.

Lunch, brunch, tapas • 4 personen • < 5 minuten

Smørrebrød met haring en biet

Ingrediënten:

  • 4 (zoute) haringen
  • 150 gram gekookte bietjes
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 5 gram verse dille
  • zout en (versgemalen) peper

Voor erbij: brood, dikker gesneden (liefst zuurdesem)

Bereidingswijze:

Doe de bietjes, yoghurt en dille in een maatbeker (of blender). Maak er een puree van met de staafmixer en breng deze op smaak met zout en peper. Schep de bietjespuree over de sneetjes brood.

Snijd de haring in passende stukjes en leg deze op de bietjespuree.

Tip:

Liefhebbers drinken traditioneel een korenwijn bij de Hollandse Nieuwe. Maar wat dacht je van een lekker bijpassend biertje? Bier en haring zijn namelijk de beste maatjes. Dat zou je wellicht niet verwachten maar de vette vis laat zich uitstekend combineren met heel veel verschillende bieren. Vooral bier in de smaakcategorie 'blond & krachtig' leent zich bij uitstek voor foodpairing met haring. De vette vis en de krachtige smaken van bijvoorbeeld een Tripel versterken elkaar perfect. Ga je liever voor een bijpassend wit wijntje? Neem dan een droge wijn, niet te zwaar, lekker fris en niet houtgerijpt. Kies bijvoorbeeld voor Muscadet, Picpoul de Pinet, Chablis of een Sauvignon Blanc.

Geniet en eet smakelijk!

 

Beeld: Nederlands Visbureau

Meer nieuws

Ovenschotel van rode poon met paprika
05 juli 2020

De rode poon wordt ook wel een culinaire topper genoemd. Wij zijn het hier wel mee eens! Poon is een matig vette vis met stevig witvlees en veel graten. Het visvlees heeft een zachte, zoet-garnaalachtige smaak. Deze vis kun je op heel wat manieren bereiden. De stevige structuur maakt de poon geschikt voor: roken, stomen, stoven, bakken en grillen. Lees verder voor het smaakvolle recept..

Lees meer
Mosselen met tripel bier en bacon
02 juli 2020

Het seizoen is weer begonnen dus we kunnen weer lekker kokkerellen met mosselen. Er zijn heel veel lekkere recepten, maar dit is één van onze meest favoriete bereiding van mosselen: gekookt in een lekker triple biertje. Mosselen en bier een match made in heaven! Heerlijk en in een handomdraai klaar.

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.