Vandaag geopend tot 17:30 Contact
Zoeken
05 juni 2020

Smørrebrød met haring en biet

Juni, de maand waar elke haring liefhebber naar uit heeft gekeken. Vanaf vrijdag 12 juni barst het haringseizoen weer los. Haring is een heerlijke en supergezonde vis en deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon. De Hollandse Nieuwe eten veel mensen op de traditionele manier. Zie jij die gladde Hollandse Nieuwe niet zo snel vanaf de staart in je keel glijden? Probeer dan deze zalige smørrebrød met haring en biet.

Lunch, brunch, tapas • 4 personen • < 5 minuten

Smørrebrød met haring en biet

Ingrediënten:

  • 4 (zoute) haringen
  • 150 gram gekookte bietjes
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 5 gram verse dille
  • zout en (versgemalen) peper

Voor erbij: brood, dikker gesneden (liefst zuurdesem)

Bereidingswijze:

Doe de bietjes, yoghurt en dille in een maatbeker (of blender). Maak er een puree van met de staafmixer en breng deze op smaak met zout en peper. Schep de bietjespuree over de sneetjes brood.

Snijd de haring in passende stukjes en leg deze op de bietjespuree.

Tip:

Liefhebbers drinken traditioneel een korenwijn bij de Hollandse Nieuwe. Maar wat dacht je van een lekker bijpassend biertje? Bier en haring zijn namelijk de beste maatjes. Dat zou je wellicht niet verwachten maar de vette vis laat zich uitstekend combineren met heel veel verschillende bieren. Vooral bier in de smaakcategorie 'blond & krachtig' leent zich bij uitstek voor foodpairing met haring. De vette vis en de krachtige smaken van bijvoorbeeld een Tripel versterken elkaar perfect. Ga je liever voor een bijpassend wit wijntje? Neem dan een droge wijn, niet te zwaar, lekker fris en niet houtgerijpt. Kies bijvoorbeeld voor Muscadet, Picpoul de Pinet, Chablis of een Sauvignon Blanc.

Geniet en eet smakelijk!

 

Beeld: Nederlands Visbureau

Meer nieuws

Collega Atie
25 januari 2024

Op woensdag 24 januari was het de laatste werkdag van onze lieve collega Atie. Na 12,5 jaar fijn samenwerken en zelfs 22 dienstjaren, is het nu tijd voor haar om van een welverdiend pensioen te gaan genieten. Atie heeft...

Lees meer
Vacature...
29 november 2023

Verkoopmedewerker (24-32 uur p/w)

Als onze verkoopmedewerker gaat jouw specialisme en kennis verder dan alleen de vissoort. Je bedient enthousiast onze klant met je productkennis en verrassende combinaties om tot een lekkere maaltijd te komen. Je adviseert de klanten over de producten en je kunt ze vertellen wat de optimale bereiding is. Je bent het visitekaartje van de zaak en...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.