Gesloten Contact
Zoeken
06 september 2021

Scholfiletspiesjes met sesam en teriyaki groenten

Schol is, ook internationaal, een zeer gewaardeerde vis. Schol kan het hele jaar worden gevangen, maar wordt de eerste maanden van het jaar ontzien i.v.m. de paaiperiode. Vanaf mei eet hij zich weer lekker dik en is hij daardoor beter geschikt voor consumptie. Mede dankzij een duurzaam beheer is hij sinsds een paar jaar MSC-gecertificeerd. Het visvlees van schol is stevig maar mals en zacht met een vrij neutrale smaak.

Ovengerecht • 4 personen • 30 minuten

Scholfiletspiesjes met sesam en teriyaki groenten

Ingrediënten

  • 16 enkele scholfilets
    (voor- of lunchgerecht 12 enkele scholfilets)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 600 gram worteltjes
  • 1 bos lente-ui
  • 6 eetlepels geroosterd sesamzaad
  • 6 eetlepels teriyaki woksaus
  • 2 theelepels sesamolie
  • peper en zout

Benodigdheden

  • 16 spiesjes of satéstokjes
  • bakkwast
  • oven met bakplaat

Bereidingswijze

Bestrijk een bakplaat met een beetje zonnebloemolie. Verwarm de oven voor op 180­°C.

Snijd de worteltjes in de lengte in vieren en lente uitjes in stukken van 5-6 cm. Kook de wortjeltjes 6-7 minuten in ruime kokend water. Kook de lente-uitjes de laatste 3 minuten mee. Giet af en laat uitlekken. Doe terug in de pan en roer de teriyakisaus erdoor.

Rijg de scholtfilets in de lengte aan de spiesjes zodat ze een beetje golven. Bestrijk ze aan beide kanten met zonnebloemolie en bestrooi ze met een beetje zout. Leg ze naast elkaar op de bakplaat en strooi de helft van het sesamzaad erover. Keer om en strooi de rest van het sesamzaad over de andere zijde. Laat ze in de oven in ca. 5 minuten gaar worden.

Verdeel de warme groenten over 4 borden, leg de spiesjes erbij en druppel de sesamolie erover.

Tip

Strooi wat grofgehakte koriander of peterselie over de vis en groenten. Lekker met rijstnoedels. Een restje teriyaki woksaus kun je invriezen voor een ander gerecht of de volgende keer dat je dit recept bereidt.

Eet smakelijk!

 

Meer nieuws

Gegrilde poon met rozenharissa-saffraanmayo en aardappel
26 juli 2022

Poon heeft een fijne, zoet-garnaalachtig smaak. Het is niet alleen een mooi visje voor op de barbecue maar het is ook een apart visje....

Lees meer
BBQ langoustines met citrus-rozemarijnolie en bietjessalade
01 juli 2022

Denk je aan langoustine dan denk je vaak aan een trendy plateau fruits de mer waarbij langoustines als pronkstuk bovenop een etagère vol lekkernijen van rauwe en gekookte schaal- en schelpdieren prijken. Maar door hun zoetige smaak...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.