Gesloten Contact
Zoeken
31 oktober 2017

Pasteitje met romige Hollandse garnaaltjes

Hoewel de Hollandse garnaal het hele jaar goed verkrijgbaar is, is de aanvoer het grootst in het vroege voorjaar en in de herfstmaanden. Deze Noordzeegarnaal, zoals we hem ook wel noemen, is één van de bekendste varianten. Er zijn zo’n driehonderd varianten van over de hele wereld die we op ons bord kunnen tegenkomen. De garnalensector, Stichting De Noordzee en de Waddenvereniging werken samen om deze sector te verbeteren en zo te voldoen aan de MSC-criteria.

Borrelhapje/amuse • 4 personen • 20-30 minuten

Pasteitje met romige Hollandse garnaaltjes

Ingrediënten

  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 4 bladerdeeg pasteibakjes
  • 1 sjalotje
  • 1 doosje Boursin (knoflook & fijne kruiden)
  • 50 gram dille
  • scheutje slagroom

Bereiding

Snijd het sjalotje fijn. Verwarm de pasteitjes volgens de verpakking. Fruit het sjalotje aan op laag vuur tot ze glazig zijn. Voeg de Boursin toe, roer door en verwarm een minuut. Voeg een scheutje slagroom toe, doe de garnalen erbij en warm heel kort mee. Vul de pasteitjes en werk af met dille.

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Gegrilde poon met rozenharissa-saffraanmayo en aardappel
26 juli 2022

Poon heeft een fijne, zoet-garnaalachtig smaak. Het is niet alleen een mooi visje voor op de barbecue maar het is ook een apart visje....

Lees meer
BBQ langoustines met citrus-rozemarijnolie en bietjessalade
01 juli 2022

Denk je aan langoustine dan denk je vaak aan een trendy plateau fruits de mer waarbij langoustines als pronkstuk bovenop een etagère vol lekkernijen van rauwe en gekookte schaal- en schelpdieren prijken. Maar door hun zoetige smaak...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.