Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
Gebakken tongschar met appeltjes en vanillesaus
03 april 2018

Kent u het geheim van ons als visliefhebbers? Dat is deze maand toch wel de tongschar! De tongschar wordt ook wel steenschol genoemd, omdat hij natuurlijk tot de scholachtigen behoort. Tongschar is vrij stevig van structuur. Het lijkt dus wel een beetje op vlees. Ideaal voor ook de vleesliefhebber.

Lees meer
Aftellen tot de eerste Oosterscheldekreeft
28 maart 2018

Op donderdag 29 maart aanstaande wordt de eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen 2018 binnengehaald. Dan begint het officiële kreeftenseizoen van het jaar dat traditiegetrouw van de derde week van maart tot 15 juli loopt. De opening vindt, hoe kan het ook anders, plaats op de Oosterschelde.

Lees meer
Gegratineerde heekfilet
01 maart 2018

Heek is een exemplaar die behoort tot de schelvisachtige die weer behoort tot de kabeljauwachtige. Heek kan zich het hele jaar voortplanten en is ook verkrijgbaar onder het MSC-label. Het visvlees is zeer smakelijk, eerder zacht en valt makkelijk uit elkaar in verse toestand, maar wordt steviger tijdens de bereiding. Heb je een lekker recept met kabeljauw dan moet je het zeker ook eens met heek proberen. Dit visje is ideaal om te bakken, met ovengerechten of te stomen.

Lees meer
Kabeljauwhaasje met Coburgerham en een salsa van tomaatjes
02 februari 2018

De Noorse kabeljauw, skrei en de Noordzee kabeljauw zijn feitelijk dezelfde vis. Het seizoen van de Noorse kabeljauw loopt van augustus tot en met januari. De Noorse kabeljauw uit de Barentz Zee heeft een MSC status. Lees snel verder voor een overheerlijk recept...

Lees meer
Skrei
16 januari 2018

De Skrei-kabeljauw

Begin januari, bij de eerste volle maan, start het seizoen van de Noorse Skrei-kabeljauw weer en loopt eind maart of begin april af. De naam skrei is afkomstig van het Noorse woord voor zwerver (skreid) en slaat op de lange tocht die de vis elk jaar maakt. Skrei is een volwassen winterkabeljauw die op het punt staat te paaien.
 

Lees meer
Bretonse vissoep met wijting
02 januari 2018

Wijting is echt voor lekkerbekken. Wijting is licht verteerbaar door het magere visvlees en het heeft niet veel smaakmakers nodig. Met wat groene kruiden of een pittige boter komt de subtiele smaak van wijting het beste tot z'n recht.

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.