Gesloten Contact
Zoeken
09 juli 2021

Mosselen, de zee op je bord

Mosselen, een product uit onze eigen zee waar we heel erg trots op zijn. Maar we zijn zeker ook trots op de mensen van de zee. Zij zorgen er voor dat wij intens kunnen genieten van dit overheerlijke schelpdiertje. Het filmpje van Adri&Zn is met liefde voor de mossel gemaakt en dat is te zien!

Het zwarte goud

De mosselen zijn dus weer volop in het seizoen. Iets later dan normaal maar het was het wachten zeer zeker waard. De kwaliteit is dit jaar uitzonderlijk goed. Het was een goed en groeizaam voorjaar voor ons zwarte goud. De smaak is romig met een uitgesproken ziltige smaak. Mosselen zijn een grote bron van proteïnen en zitten boordevol mineralen en vitaminen. Ze bevatten ook veel meer ijzer, fosfor en vitamine B dan vlees. Mosselen zijn vrij caloriearm en dat is ook weer mooi meegenomen.

Talloze bereidingsmanieren

Onze Zeeuwse mosselen zijn, naast het feit dat zo gezond zijn, ook goed met verschillende ingrediënten te combineren. Meestal worden ze gekookt gegeten. Maar echte liefhebbers lusten ze ook rauw met een gesnipperde ui en een vinaigrettesausje. Maar ach, er zijn zoveel lekkere manieren om de mosselen te bereiden. Je kunt de mosselen stoven, bakken, frituren of marineren. Je kunt onze lekkere mosselen ook makkelijk verwerken in sauzen, ragoût, salade of in de soep. Wat jij maar lekker vindt! Kijk hier voor één van onze overheerlijke recepten.

Wat drinkt nu lekker bij mosselen?

Natuurlijk een lekkere wijn. Daar kunnen we kort over zijn. Veelal een droge fruitige wijn want die complimenteren de romige smaak van de mosselen uitstekend.

Maar wist je dat mosselen en bier ook een perfecte combinatie vormen. Net als wijn, kun je bier als verfrissende dorstlesser gebruiken, maar de mosselen zijn ook uitermate geschikt om met bier bereid te worden. De licht zilte smaak van mosselen is een smaakvolle smaakversterker, waardoor de lichtbittere smaak van het bier wordt getemperd. Wij vinden dit zo'n heerlijk combinatie! Kijk hier voor zo'n lekker recept met bier.

Bekijk hier het filmpje.

Meer nieuws

Gegrilde poon met rozenharissa-saffraanmayo en aardappel
26 juli 2022

Poon heeft een fijne, zoet-garnaalachtig smaak. Het is niet alleen een mooi visje voor op de barbecue maar het is ook een apart visje....

Lees meer
BBQ langoustines met citrus-rozemarijnolie en bietjessalade
01 juli 2022

Denk je aan langoustine dan denk je vaak aan een trendy plateau fruits de mer waarbij langoustines als pronkstuk bovenop een etagère vol lekkernijen van rauwe en gekookte schaal- en schelpdieren prijken. Maar door hun zoetige smaak...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.