Uw winkelmandje is nog leeg.
Knolselderijstamppot met poon
De poon heeft een bijzonder kenmerk: hoe minder de kleur, hoe meer smaak. Dat gaat een beetje tegen de verwachting in, maar bij de poon is dat het geval. Gebakken, gegrild, gestoofd, gerookt of in de soep. Poon kunt u eigenlijk voor al die variaties gebruiken. Daarnaast is de vaste vleesstructuur populair in combinatie met de zoete, garnaalachtige smaak. Vooral de graat zorgt voor veel smaak.
Hoofdgerecht • 4 personen • <20 - 40 minuten
Knolselderijstamppot met poon
Ingrediënten
- 4 poonfilets met vel à 100 gram per stuk
- 1 kilo kruimige aardappelen (geschild en in stukken)
- 1 knolselderij (± 700 gram)(geschild en in blokjes)
- 1 beker crème fraîche
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 bosje kervel (grof gehakt)
Bereiding
Kook de aardappelen met de knolselderij in water met zout in 20 minuten gaar. Giet af en stamp de crème fraîche fijn. Breng de stamppot op smaak met de olijfolie, zout en peper. Houd de stamppot warm.
Verhit in een koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de poon iets met zout en peper en bak ze in 2 minuten per kant bruin en net gaar.
Schep de kervel door de stamppot en verdeel over 4 borden. Leg er de poonfilets bij.
Variatietip
Vervang de knolselderij ook eens door koolraap of pastinaak.
Eet smakelijk!
Meer nieuws
Altijd op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!
Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.