Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
01 november 2018

Knolselderijstamppot met poon

De poon heeft een bijzonder kenmerk: hoe minder de kleur, hoe meer smaak. Dat gaat een beetje tegen de verwachting in, maar bij de poon is dat het geval. Gebakken, gegrild, gestoofd, gerookt of in de soep. Poon kunt u eigenlijk voor al die variaties gebruiken. Daarnaast is de vaste vleesstructuur populair in combinatie met de zoete, garnaalachtige smaak. Vooral de graat zorgt voor veel smaak.

Hoofdgerecht • 4 personen • <20 - 40 minuten

Knolselderijstamppot met poon

Ingrediënten:

  • 4 poonfilets met vel à 100 gram per stuk
  • 1 kilo kruimige aardappelen (geschild en in stukken)
  • 1 knolselderij (± 700 gram)(geschild en in blokjes)
  • 1 beker crème fraîche
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 bosje kervel (grof gehakt)

Bereiding
Kook de aardappelen met de knolselderij in water met zout in 20 minuten gaar. Giet af en stamp de crème fraîche fijn. Breng de stamppot op smaak met de olijfolie, zout en peper. Houd de stamppot warm.

Verhit in een koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de poon iets met zout en peper en bak ze in 2 minuten per kant bruin en net gaar.

Schep de kervel door de stamppot en verdeel over 4 borden. Leg er de poonfilets bij.

Variatietip
Vervang de knolselderij ook eens door koolraap of pastinaak.

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Aan de Kant staat weer gezellig en lekker langs de kant
23 januari 2019

Vanaf 30 januari 2019 staan we weer met een eigen verkoopwagen op verschillende plaatsen in de Hoeksche Waard: elke woensdag aan het Spui in Strijen, op donderdag op het terrein van de Buitensluis in Numansdorp en elke vrijdag op het parkeerplein in de Emmastraat in Heinenoord.

We gaan weer naar onze klanten toe
De afgelopen twee jaar hebben we zoveel verzoeken gehad van klanten, dat we uiteindelijk hebben besloten om weer een viskar aan te schaffen.

Lees meer
Gamba's met kerriemayonaise en couscous van bloemkool
08 januari 2019

Er zijn weinig vissoorten die net zo veelzijdig zijn als de gamba. Gamba’s hebben een zoete smaak en kunnen koud worden gegeten, maar ze zijn ook uitermate geschikt om te grillen, bakken, koken, roerbakken of voor op de BBQ. Gamba’s bereiden is ontzettend eenvoudig, want voor de beste smaak bereid je ze kort. Of je gamba’s nu stoomt, marineert of bakt, je gaart ze altijd kort. Zo komt de fijne smaak het beste tot zijn recht. Ook voor de barbecue en grillen geldt: houd het kort. Leg ze even kort op de barbecue of kort grillen dan blijven ze lekker knapperig.

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.