Vandaag geopend tot 17:30 Contact
Zoeken
02 februari 2018

Kabeljauwhaasje met Coburgerham en een salsa van tomaatjes

De Noorse kabeljauw, skrei en de Noordzee kabeljauw zijn feitelijk dezelfde vis. Het seizoen van de Noorse kabeljauw loopt van augustus tot en met januari. De Noorse kabeljauw uit de Barentz Zee heeft een MSC status. De IJslandse kabeljauw is van mei tot en met januari in het seizoen. De MSC-gecertificeerde IJslandse kabeljauw is duurzaam aangezien deze wordt gevangen met een duurzame vangsttechniek. Ook zijn de visbestanden goed. De skrei is meestal verkrijgbaar vanaf het einde van de maand januari tot aan het einde van de maand maart. Het seizoen kan weleens verschillen. Dit komt omdat skrei gevangen wordt op het moment dat ze naar de Noorse Lofoten trekt om eitjes af te staan. Dit in tegenstelling tot andere kabeljauw die op dezelfde plaats blijft om zichzelf voort te planten. De skrei draagt tevens het MSC-keurmerk.

Tussendoortje • 4 personen • 20 - 30 minuten

Kabeljauwhaasje met Coburgerham en een salsa van kerstomaatjes

Ingrediënten

  • 4 stukjes kabeljauwfilet van 70 gram
  • 4 plakjes Coburgerham
  • 250 gram kerstomaatjes (1 bakje)
  • olijfolie
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 6 ansjovisfilets, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 15 blaadjes basilicum
  • 100 gram veldsla
  • balsamicosiroop

Bereiding

Bak de sjalotjes en de knoflook. Voeg de ansjovis, kappertjes en gehalveerde kerstomaatjes toe. Verwarm dit vlak voor het serveren op een laag vuurtje of in een oven van 140°C.

Bestrooi de kabeljauw met peper en omwikkel het met de ham. Bak deze aan in wat olie met boter en leg ze in een ovenschaal. Dek de schaal af en zet het geheel een kwartier in een oven van 120°C, totdat de kerntemperatuur 57°C bedraagt.

Serveer de vis op een warm bord, leg er de salsa van kerstomaatjes naast.

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Collega Atie
25 januari 2024

Op woensdag 24 januari was het de laatste werkdag van onze lieve collega Atie. Na 12,5 jaar fijn samenwerken en zelfs 22 dienstjaren, is het nu tijd voor haar om van een welverdiend pensioen te gaan genieten. Atie heeft...

Lees meer
Vacature...
29 november 2023

Verkoopmedewerker (24-32 uur p/w)

Als onze verkoopmedewerker gaat jouw specialisme en kennis verder dan alleen de vissoort. Je bedient enthousiast onze klant met je productkennis en verrassende combinaties om tot een lekkere maaltijd te komen. Je adviseert de klanten over de producten en je kunt ze vertellen wat de optimale bereiding is. Je bent het visitekaartje van de zaak en...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.