Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
02 februari 2018

Kabeljauwhaasje met Coburgerham en een salsa van tomaatjes

De Noorse kabeljauw, skrei en de Noordzee kabeljauw zijn feitelijk dezelfde vis. Het seizoen van de Noorse kabeljauw loopt van augustus tot en met januari. De Noorse kabeljauw uit de Barentz Zee heeft een MSC status. De IJslandse kabeljauw is van mei tot en met januari in het seizoen. De MSC-gecertificeerde IJslandse kabeljauw is duurzaam aangezien deze wordt gevangen met een duurzame vangsttechniek. Ook zijn de visbestanden goed. De skrei is meestal verkrijgbaar vanaf het einde van de maand januari tot aan het einde van de maand maart. Het seizoen kan weleens verschillen. Dit komt omdat skrei gevangen wordt op het moment dat ze naar de Noorse Lofoten trekt om eitjes af te staan. Dit in tegenstelling tot andere kabeljauw die op dezelfde plaats blijft om zichzelf voort te planten. De skrei draagt tevens het MSC-keurmerk.

Tussendoortje • 4 personen • 20 - 30 minuten

Kabeljauwhaasje met Coburgerham en een salsa van kerstomaatjes

Ingrediënten:

  • 4 stukjes kabeljauwfilet van 70 gram
  • 4 plakjes Coburgerham
  • 250 gram kerstomaatjes (1 bakje)
  • olijfolie
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 6 ansjovisfilets, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 15 blaadjes basilicum
  • 100 gram veldsla
  • balsamicosiroop

Bereiding:
Bak de sjalotjes en de knoflook. Voeg de ansjovis, kappertjes en gehalveerde kerstomaatjes toe. Verwarm dit vlak voor het serveren op een laag vuurtje of in een oven van 140°C.

Bestrooi de kabeljauw met peper en omwikkel het met de ham. Bak deze aan in wat olie met boter en leg ze in een ovenschaal. Dek de schaal af en zet het geheel een kwartier in een oven van 120°C, totdat de kerntemperatuur 57°C bedraagt.

Serveer de vis op een warm bord, leg er de salsa van kerstomaatjes naast.

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Reclame week 42
16 oktober 2018

Reclame geldig van 17 maart t/m 20 oktober

Mosselpakket:

  • 2 kg mosselen
  • 1 zakje mosselkruiden
  • 1 triobakje saus
  • 1 fles wijn
Lees meer
Reclame week 41
09 oktober 2018

Reclame geldig van 10 oktober t/m 13 oktober

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.