Vandaag Gesloten Contact
Zoeken
30 mei 2019

Het scholseizoen kan weer beginnen!

Het eerste kistje schol is afgelopen week weer traditioneel geveild op Urk. De veiling is de aftrap voor het scholseizoen: de tijd waarin de vis het lekkerst is! De opbrengst van deze veiling gaat elk jaar naar een goed doel. Dit jaar gaat het bedrag naar Aleh Negev, een goed doel dat zich inzet voor gehandicapte kinderen in Israël.

Het vergeten juweeltje
Schol is een puur product uit onze eigen achtertuin de Noordzee en dat maakt hem nog lekkerder. Want nu de schol weer in het seizoen is, is de smaak optimaal en het visvlees is lekker dik. Schol wordt ook wel een 'beginnersvis' genoemd vanwege het zachte, graatloze visvlees en de eenvoudige bereiding. Schol past perfect in een gezond eetpatroon en is op vele manieren te bereiden. Voor iedereen en op elk moment!

Probeer het ook eens met dit super makkelijke recept: scholpakketje met sinaasappel en basilicum.

Bereidingstijden
Bakken 3 – 4 minuten | Grillen 8 – 10 minuten | Oven 20 minuten

 

Meer nieuws

Scholpakketje met sinaasappel en basilicum
03 september 2019

Schol wordt ook wel een ‘beginnersvis’ genoemd, vanwege het zachte, graatloze visvlees en de eenvoudig bereiding. Maar ook de ervaren viseter zal smullen van deze gezonde zwemmer. Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak.

Lees meer
Tarbot met sinaasappelboter en knolselderijpuree
05 augustus 2019

Tarbot wordt ook wel de koning van de platvissen genoemd en dat is niet zonder reden. Tarbot is een machtige vis met een eigen persoonlijkheid. Zijn smaak is uitgesproken en wordt niet snel onder de voet gelopen door andere ingrediënten...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.