Vandaag geopend tot 18:00 Contact
Zoeken
30 mei 2019

Het scholseizoen kan weer beginnen!

Het eerste kistje schol is afgelopen week weer traditioneel geveild op Urk. De veiling is de aftrap voor het scholseizoen: de tijd waarin de vis het lekkerst is! De opbrengst van deze veiling gaat elk jaar naar een goed doel. Dit jaar gaat het bedrag naar Aleh Negev, een goed doel dat zich inzet voor gehandicapte kinderen in Israël.

Het vergeten juweeltje
Schol is een puur product uit onze eigen achtertuin de Noordzee en dat maakt hem nog lekkerder. Want nu de schol weer in het seizoen is, is de smaak optimaal en het visvlees is lekker dik. Schol wordt ook wel een 'beginnersvis' genoemd vanwege het zachte, graatloze visvlees en de eenvoudige bereiding. Schol past perfect in een gezond eetpatroon en is op vele manieren te bereiden. Voor iedereen en op elk moment!

Probeer het ook eens met dit super makkelijke recept: scholpakketje met sinaasappel en basilicum.

Bereidingstijden
Bakken 3 – 4 minuten | Grillen 8 – 10 minuten | Oven 20 minuten

 

Meer nieuws

Tarbot uit de oven op citrusfruit en verse kruiden
01 december 2021

Tarbot: de keizer onder de vissen en de lieveling van de zee. Tarbot is een van de grootste platvissen maar wel eentje met heerlijk sappig wit visvlees. Geschikt voor vrijwel elke bereidingstechniek zoals bakken, stoven en grillen. Een heerlijk recept...

Lees meer
Bestellijst december 2021
27 november 2021

De feestdagen staan weer voor de deur en dat wordt weer culinair genieten, zelfs in kleine kring. Bekijk en download onze bestellijst. Hoe werkt het?

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.