Gesloten Contact
Zoeken
05 mei 2021

Gegrilde mul met asperges en lente-ui

Deze vis is stevig en matig vet maar toch delicaat van smaak. Daardoor wel een perfecte vis voor op de barbecue of om te grillen. We hebben hier een zeer smaakvol recept zonder al te veel ingrediënten en makkelijk te bereiden.

Hoofdgerecht • 4 personen • ± 25 minuten

Gegrilde mul met asperges en lente-ui

Ingrediënten:

  • 800 gram mulfilets of 4 hele panklare mul à 300 gram
    (voor lunch- of voorgerecht ± de helft)
  • 1 kg witte of groene asperges
  • 1 bos lente-ui
  • 1/2 eetlepel zonnebloemolie
  • 4 takjes peterselie en/of dragon
  • 75 gram boter
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Verwijder een stukje (2-3 cm) van de onderkant van de asperges. Schil witte asperges, groene hoeven niet te worden geschild. Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in ± 15 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

Verwarm de grillplaat, -pan of barbecue goed voor. Bestrijk met olie en grill de vis om en om in 4-6 minuten gaar.

Snijd in de tussentijd de lente-ui (ook het groen) in smalle ringen en hak de kruiden grof. Smelt de boter in een steelpannetje op matig vuur en laat de boter langzaam lichtbruin worden. Roer geregeld. Voeg de lente-ui, kruiden en (versgemalen) peper en zout toe.

Verdeel de asperges over de borden. Leg de mul erbij en schep er wat boter met lente-ui en kruiden over.

Serveertip:

Serveer met gekookte aardappeltjes. Je kunt de asperges ook grillen. Halveer ze in de lengte en laat op de hete grillplaat, -pan of barbecue om en om in 6-8 minuten (beet)gaar worden. In plaats van grillen kun je de mul ook roken in een goed afgesloten rooktrommel met 2-3 eetlepels zaagsel of bereiden in de oven in een ingevette ovenschaal (± 8-10 minuten op 180°C). Diverse bereidingsmogelijkheden voor dit heerlijke gerecht!

Wijntip:

Deze heerlijke The fishwives Club Pinotage Rosé is vol en rond van smaak. Hij heeft een smaakvolle fruitige droge afdronk en combineert daarom perfect bij deze gegrilde mul!

Eet smakelijk!

 

Bron: Nederlands Visbureau

Meer nieuws

Gegrilde poon met rozenharissa-saffraanmayo en aardappel
26 juli 2022

Poon heeft een fijne, zoet-garnaalachtig smaak. Het is niet alleen een mooi visje voor op de barbecue maar het is ook een apart visje....

Lees meer
BBQ langoustines met citrus-rozemarijnolie en bietjessalade
01 juli 2022

Denk je aan langoustine dan denk je vaak aan een trendy plateau fruits de mer waarbij langoustines als pronkstuk bovenop een etagère vol lekkernijen van rauwe en gekookte schaal- en schelpdieren prijken. Maar door hun zoetige smaak...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.