Vandaag geopend 8:30 Contact
Zoeken
05 mei 2021

Gegrilde mul met asperges en lente-ui

Deze vis is stevig en matig vet maar toch delicaat van smaak. Daardoor wel een perfecte vis voor op de barbecue of om te grillen. We hebben hier een zeer smaakvol recept zonder al te veel ingrediënten en makkelijk te bereiden.

Hoofdgerecht • 4 personen • ± 25 minuten

Gegrilde mul met asperges en lente-ui

Ingrediënten:

  • 800 gram mulfilets of 4 hele panklare mul à 300 gram
    (voor lunch- of voorgerecht ± de helft)
  • 1 kg witte of groene asperges
  • 1 bos lente-ui
  • 1/2 eetlepel zonnebloemolie
  • 4 takjes peterselie en/of dragon
  • 75 gram boter
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Verwijder een stukje (2-3 cm) van de onderkant van de asperges. Schil witte asperges, groene hoeven niet te worden geschild. Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in ± 15 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

Verwarm de grillplaat, -pan of barbecue goed voor. Bestrijk met olie en grill de vis om en om in 4-6 minuten gaar.

Snijd in de tussentijd de lente-ui (ook het groen) in smalle ringen en hak de kruiden grof. Smelt de boter in een steelpannetje op matig vuur en laat de boter langzaam lichtbruin worden. Roer geregeld. Voeg de lente-ui, kruiden en (versgemalen) peper en zout toe.

Verdeel de asperges over de borden. Leg de mul erbij en schep er wat boter met lente-ui en kruiden over.

Serveertip:

Serveer met gekookte aardappeltjes. Je kunt de asperges ook grillen. Halveer ze in de lengte en laat op de hete grillplaat, -pan of barbecue om en om in 6-8 minuten (beet)gaar worden. In plaats van grillen kun je de mul ook roken in een goed afgesloten rooktrommel met 2-3 eetlepels zaagsel of bereiden in de oven in een ingevette ovenschaal (± 8-10 minuten op 180°C). Diverse bereidingsmogelijkheden voor dit heerlijke gerecht!

Wijntip:

Deze heerlijke The fishwives Club Pinotage Rosé is vol en rond van smaak. Hij heeft een smaakvolle fruitige droge afdronk en combineert daarom perfect bij deze gegrilde mul!

Eet smakelijk!

 

Bron: Nederlands Visbureau

Meer nieuws

Actie haringspaarkaart-2021
09 juni 2021

Het is aftellen geblazen want volgende week gaat het nieuwe haringseizoen van start! Dit jaar zal het eerste vaatje haring als waardering voor de vaccinatiemedewerkers van alle GGD’en worden overhandigd aan André Rouvoet, voorzitter GGD GHOR Nederland en zijn directe collega’s. Daags erna op woensdag 16 juni zijn de Hollandse Nieuwe weer overal verkrijgbaar.

Maar vanaf vandaag kun je bij ons al sparen voor zo'n overheerlijke gratis Nieuwe Haring! De spaarkaarten liggen al volop voor u klaar.....

Lees meer
Haring met carpaccio van bietjes en mieriksworteldressing
02 juni 2021

Haring die mag doorgaan als Hollandse Nieuwe wordt in 6 weken tijd gevangen in voornamelijk Scandinavië, van hal mei tot juli. De haring een vetpercentage te hebben van tenminste 16% om Hollandse Nieuwe genoemd te mogen worden. Maar waarom

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.