Vandaag geopend 08:30 Contact
Zoeken
03 april 2018

Gebakken tongschar met appeltjes en vanillesaus

Kent u het geheim van ons als visliefhebbers? Dat is deze maand toch wel de tongschar! De tongschar wordt ook wel steenschol genoemd, omdat hij natuurlijk tot de scholachtigen behoort. Tongschar is vrij stevig van structuur. Het lijkt dus wel een beetje op vlees. Ideaal voor ook de vleesliefhebber.

Hoofdgerecht • 4 personen • >30 minuten

Gebakken tongschar met appeltjes en vanillesaus

Ingrediënten

  • 4 kleine tongscharren of 2 grote, schoongemaakt
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 pot visfond (400 ml)
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 250 ml slagroom
  • versgemalen peper
  • 4 eetlepels bloem
  • 25 gram boter
  • 2 stevige appels, geschild en elk in 10 partjes
  • 1 eetlepel peterselie, heel fijngehakt

Bereiding

Kook in een wijde pan de wijn met de fond, het sjalotje en het vanillestokje op matig hoog vuur tot een derde van het vocht over is. Zeef het vocht boven een andere pan. Schraap het zwart merg uit het vanillestokje en roer dit door het ingekookte vocht. Roer ook de slagroom erdoor en laat de saus nog 10 minuten heel zachtjes koken. Voeg zout en paper naar smaak toe.

Wrijf de tongscharren in met zout en peper en wentel ze door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Verhit de boter in een grote koekenpan tot het schuim wegtrekt. Leg de tongscharren er met de donkere kant in. Bak 4 minuten, keer de vissen en bak ook de onderkant in nog 4 tot 5 minuten gaar.

Snijd de appels elk in 10 partjes. Houd de vissen warm op een bord onder aluminiumfolie en bak de partjes appel in het bakvet. Schep wat saus op warme borden en leg de tongschar in de saus. Leg de partjes appel dakpansgewijs op de vis. Strooi er wat peterselie over. Serveer de rest van de saus erbij.

Serveertip

Lekker met gesmoorde spitskool en gebakken aardappeltjes.

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Collega Atie
25 januari 2024

Op woensdag 24 januari was het de laatste werkdag van onze lieve collega Atie. Na 12,5 jaar fijn samenwerken en zelfs 22 dienstjaren, is het nu tijd voor haar om van een welverdiend pensioen te gaan genieten. Atie heeft...

Lees meer
Vacature...
29 november 2023

Verkoopmedewerker (24-32 uur p/w)

Als onze verkoopmedewerker gaat jouw specialisme en kennis verder dan alleen de vissoort. Je bedient enthousiast onze klant met je productkennis en verrassende combinaties om tot een lekkere maaltijd te komen. Je adviseert de klanten over de producten en je kunt ze vertellen wat de optimale bereiding is. Je bent het visitekaartje van de zaak en...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.