Vandaag geopend tot 18:00 Contact
Zoeken
27 mei 2019

De eerste hangcultuurmosselen zijn weer geoogst!

Vorige week, 22 mei, werden de eerste mosselen van dit jaar weer naar boven gehaald. De mosselen zijn nu nog klein, maar de verwachting is dat ze met warmer weer in aantocht nog gaan groeien. Vanaf volgende week zijn ze bij ons in de winkel verkrijgbaar!

Men is nu al zeer te spreken over de smaak. Alhoewel de hang- en bodemcultuurmosselen wel in smaak verschillen. De hangcultuurmossel heeft een fijnere smaak. Deze mossel hoeft in principe alleen maar te 'hangen'. Voedsel wordt vanzelf aangevoerd met eb en vloed.

De bodemcultuurmossel daarentegen moet meer werk verrichten. Zij liggen op een stapeltje en moeten bijvoorbeeld zand uit hun schelp werken. Daardoor zijn ze gespierder. De eerste bodemcultuurmosselen worden pas eind juni verwacht.

Meer nieuws

Tarbot uit de oven op citrusfruit en verse kruiden
01 december 2021

Tarbot: de keizer onder de vissen en de lieveling van de zee. Tarbot is een van de grootste platvissen maar wel eentje met heerlijk sappig wit visvlees. Geschikt voor vrijwel elke bereidingstechniek zoals bakken, stoven en grillen. Een heerlijk recept...

Lees meer
Bestellijst december 2021
27 november 2021

De feestdagen staan weer voor de deur en dat wordt weer culinair genieten, zelfs in kleine kring. Bekijk en download onze bestellijst. Hoe werkt het?

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.