Vandaag Gesloten Contact
Zoeken
27 mei 2019

De eerste hangcultuurmosselen zijn weer geoogst!

Vorige week, 22 mei, werden de eerste mosselen van dit jaar weer naar boven gehaald. De mosselen zijn nu nog klein, maar de verwachting is dat ze met warmer weer in aantocht nog gaan groeien. Vanaf volgende week zijn ze bij ons in de winkel verkrijgbaar!

Men is nu al zeer te spreken over de smaak. Alhoewel de hang- en bodemcultuurmosselen wel in smaak verschillen. De hangcultuurmossel heeft een fijnere smaak. Deze mossel hoeft in principe alleen maar te 'hangen'. Voedsel wordt vanzelf aangevoerd met eb en vloed.

De bodemcultuurmossel daarentegen moet meer werk verrichten. Zij liggen op een stapeltje en moeten bijvoorbeeld zand uit hun schelp werken. Daardoor zijn ze gespierder. De eerste bodemcultuurmosselen worden pas eind juni verwacht.

Meer nieuws

Scholpakketje met sinaasappel en basilicum
03 september 2019

Schol wordt ook wel een ‘beginnersvis’ genoemd, vanwege het zachte, graatloze visvlees en de eenvoudig bereiding. Maar ook de ervaren viseter zal smullen van deze gezonde zwemmer. Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak.

Lees meer
Tarbot met sinaasappelboter en knolselderijpuree
05 augustus 2019

Tarbot wordt ook wel de koning van de platvissen genoemd en dat is niet zonder reden. Tarbot is een machtige vis met een eigen persoonlijkheid. Zijn smaak is uitgesproken en wordt niet snel onder de voet gelopen door andere ingrediënten...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.