Gesloten Contact
Zoeken
27 mei 2019

De eerste hangcultuurmosselen zijn weer geoogst!

Vorige week, 22 mei, werden de eerste mosselen van dit jaar weer naar boven gehaald. De mosselen zijn nu nog klein, maar de verwachting is dat ze met warmer weer in aantocht nog gaan groeien. Vanaf volgende week zijn ze bij ons in de winkel verkrijgbaar!

Men is nu al zeer te spreken over de smaak. Alhoewel de hang- en bodemcultuurmosselen wel in smaak verschillen. De hangcultuurmossel heeft een fijnere smaak. Deze mossel hoeft in principe alleen maar te 'hangen'. Voedsel wordt vanzelf aangevoerd met eb en vloed.

De bodemcultuurmossel daarentegen moet meer werk verrichten. Zij liggen op een stapeltje en moeten bijvoorbeeld zand uit hun schelp werken. Daardoor zijn ze gespierder. De eerste bodemcultuurmosselen worden pas eind juni verwacht.

Meer nieuws

Salty Shooter
19 juni 2019

Organiseer jij binnenkort een party? Serveer deze originele Salty Shooter. Geen party? Niet getreurd! Presenteer dan dit coole haringhapje als appetizer voor een lunch of diner!

Lees meer
Panini Olandesi
16 juni 2019

Hollandse Nieuwe stijl is haring zoals je 'm nog nooit hebt geproefd. Want haring kun je op héél veel meer manieren eten dan je denkt...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.