Gesloten Contact
Zoeken
27 mei 2019

De eerste hangcultuurmosselen zijn weer geoogst!

Vorige week, 22 mei, werden de eerste mosselen van dit jaar weer naar boven gehaald. De mosselen zijn nu nog klein, maar de verwachting is dat ze met warmer weer in aantocht nog gaan groeien. Vanaf volgende week zijn ze bij ons in de winkel verkrijgbaar!

Men is nu al zeer te spreken over de smaak. Alhoewel de hang- en bodemcultuurmosselen wel in smaak verschillen. De hangcultuurmossel heeft een fijnere smaak. Deze mossel hoeft in principe alleen maar te 'hangen'. Voedsel wordt vanzelf aangevoerd met eb en vloed.

De bodemcultuurmossel daarentegen moet meer werk verrichten. Zij liggen op een stapeltje en moeten bijvoorbeeld zand uit hun schelp werken. Daardoor zijn ze gespierder. De eerste bodemcultuurmosselen worden pas eind juni verwacht.

Meer nieuws

Gegrilde poon met rozenharissa-saffraanmayo en aardappel
26 juli 2022

Poon heeft een fijne, zoet-garnaalachtig smaak. Het is niet alleen een mooi visje voor op de barbecue maar het is ook een apart visje....

Lees meer
BBQ langoustines met citrus-rozemarijnolie en bietjessalade
01 juli 2022

Denk je aan langoustine dan denk je vaak aan een trendy plateau fruits de mer waarbij langoustines als pronkstuk bovenop een etagère vol lekkernijen van rauwe en gekookte schaal- en schelpdieren prijken. Maar door hun zoetige smaak...

Lees meer

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte van al het nieuws en de lekkerste acties!


Met het aanmelden voor de nieuwsbrief verklaart u zich akkoord met onze privacyverklaring.